Un director al Școlii de agenți de poliție ”Septimiu Mureșan” din Cluj Napoca îşi lansează Albumul de benzi desenate la Carei

• publicat la: 13 februarie 2017
Un director al Școlii de agenți de poliție ”Septimiu Mureșan” din Cluj Napoca îşi lansează Albumul de benzi desenate la Carei

Vineri, 17 februarie,2017, începând cu ora 18, în Sala Cavalerilor din CastelulKárolyi,va avea loc lansarea albumului de benzi desenate Eternul Adam,realizat după o nuvelă de Jules Verne, urmat de o expoziție debenzi desenate.

Autorul albumului estedr. Gabriel-Virgil Rusu, un om de cultură care activează în mai multe domenii, cum ar fi istoria, arta benzilor desenate și muzica.   A absolvit Academia de Poliție Al. I. Cuza, Facultatea de drept și Facultatea de istorie-filosofie a Universității Babes Bolyai, unde și-a luat doctoratul și desfășoară activități didactice în  calitate de profesor asociat.  Este comisar șef de poliție și  director adjunct al Școlii de agenți de poliție ”Septimiu Mureșan” din Cluj Napoca.

În anul 2013, lucrarea sa, Cetatea lui Martinuzzi, a fost distinsă cu premiul  Academiei Române. După o documentare pe parcursul a 10 ani, Gabriel Virgil Rusu a lansat și  cartea Floarea pustei – istoria lui Rózsa  Sándor, ultimul mare haiduc  al Europei.  De numele său  se mai leagă  volumele  Vremea Cruciadelor, Restituiri transilvane. O lume așa cum a fost și  Gherla armeană. Gabriel-Virgil Rusu e și  un apreciat autor de benzi desenate.

A avut expoziții la diverse  saloane de benzi desenate din țară, în București, Craiova,Constanța, a publicat peste 30 de lucrări și trei albume: Premiera, Porțile creației și ultimul album de acest gen, Eternul Adam, o povestire de 30 de pagini, inspirată dintr-o  nuvelă mai puțin cunoscută a lui Jules Verne.          Evenimentul este  organizat de către Direcția de Cultură și Sport a municipiului  Carei, în colaborare cu Centrul de promovare a turismului  cultural grof Károlyi și va fi  moderat de către Bogdan Georgescu și Dan Coșarcă.

Buletin de Carei sursa Direcţia  de cultură

Lasati un comentariu