Închisoare pentru mecanicii auto care vor folosi piese contrafăcute

• publicat la: 17 mai 2017
Închisoare pentru mecanicii auto care vor folosi piese contrafăcute

Noua lege  RCA a trecut de Parlament şi vine cu câteva noutăţi. Legea prevede pentru  asiguraţi posibilitatea de a  contracta  o poliţă de asigure pe o perioadă cuprinsă între o lună şi 12 luni, de a o  suspenda  pe perioada imobilizării vehiculului şi de a fi  despăgubiţi indiferent de service-ul la care merg.

Contractul RCA se încheie pe o perioadă cuprinsă între o lună si 12 luni, multiplu de o lună, în funcţie de opţiunea asiguratului, cu anumite excepţii chiar şi pentru o perioadă mai mică de o lună, potrivit raportului adoptat de Camera Deputaţilor.

După intrarea în vigoare a Legii  RCA, utilizarea de piese contrafăcute în efectuarea de reparaţii auto va fi considerată infracţiune. Pedeapsa privativă de libertate poate ajunge şi până la 7 ani.

Preşedintele Comisiei pentru industrii a Camerei Deputaţilor, social-democratul Iulian Iancu a făcut declaraţii potrivit cărora a fost eliminată comercializarea prin orice formă a produselor contrafăcute, falsificate, ceea ce duce la menţinerea în condiţii de siguranţă a traficului. ,,Cred că este un progres. Este infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare între 3 şi 7 ani. Deci nu mai poate nimeni să se joace. 16% din industria din România era afectată de contrafaceri şi falsificări. Am eliminat orice risc în zona de circulaţie,,.

Noua lege urmează să fie promulgată de preşedintele Klaus Iohannis.

Lasati un comentariu