Ludovic Orban, preşedintele PNL, despre proiectul UDMR referitor la folosirea limbii materne: Este neconstituţional, nu respectă normele europene

• publicat la: 20 iunie 2017
Ludovic Orban, preşedintele PNL, despre proiectul UDMR referitor la folosirea limbii materne: Este neconstituţional, nu respectă normele europene

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a criticat, luni, la RealitateaTV, proiectul UDMR referitor la folosirea limbii materne, susţinând că PSD e în stare să dea orice şi oricui pentru a rămâne la putere.

Nu e numai coborârea pragului la 10%, e şi o sintagmă extrem de discutabilă: un număr suficient de cetăţeni aparţinând… Atenţie! Ce înseamnă un număr suficient de cetăţeni? La un număr de 1.000 de locuitori dacă există 15 locuitori de etnie, să spun slovenă, sau altă etnie, ce facem? Schimbăm limba oficială sau limba din administraţie?! Nu poţi accepta asemenea amendamente care permit ulterior interpretare care să dea posibilitatea unei victimizări în orice localitate din ţara asta. Nu se poate accepta! Acest text, după părerea mea, contravine unor reglementări europene, părearea mea e că este un text neconstituţional”, a spus Orban.

Acesta a adăugat că PSD ar face orice pentru a rămâne la putere. ”Se vede că PSD este în stare să facă pact cu diavolul numai pentru a se salva şi a rămâne la putere. Sunt în stare să dea orice şi oricui numai pentru interesul lor”, a afirmat Ludovic Orban. Liderul PNL a subliniat că liberalii se vor opune acestui proiect. ”După reuniunea biroului şi reuniunea cu parlamentarii, unde nu am discutat aceste subiecte, pentru că nici nu ştiam, nu erau pe ordinea de zi a comisiilor, au fost introduse peste rând, imediat am fost sunat de colegii mei şi am spus foarte clar: opoziţie la baionetă! Nu acceptăm nimic din aceste prevederi. Nu se pot dezbate legi atât de importante sub presiunea timpului, numai pentru că a existat o negociere a PSD pentru a face rost de voturile parlamentarilor PSD”, a spus Ludovic Orban.

comentarii

de marcel la 20 iunie 2017 - 22:19

stie presedintele ludovic orban ce fac liberalii lui satmareni si careieni?????ei zice una si astia fac pe dos!liberalism tatuca!

de Protestatarul din umbra la 23 iunie 2017 - 12:56

Cum e posibil ca UDMR sa ceara asa ceva aici se vede cit ii dispretuiesc pe politicenii romani care i-si vind si tara numai sa le iasa pasenta .Tradatorii sint dispretuiti pina si de dusmani.Daca liberalii ar fi la putere ar face la fel ca PSD.Ne meritam soarta.Amin.

de unio la 24 iunie 2017 - 08:23

@PU
Este posibil pentru ca legea nu interzice, sau daca interzice, nu precizeaza sanctiunea! Exact cum e posibil ca Udrea sa vina la o comisie parlamentara, dupa care sa-i ceara secretarului de stat sa-i cheme liftul! Sau Kovesi sa nu vina! Sau Maior sa declare la audierea in comisia parlamentara ca nu discuta detalii despre o chestiune privata. Etc. Cu o prevedere legala care sa stipuleze ca oricare cetatean chemat la audieri in comisii parlamentare, care nu se prezinta, nu ofera explicatii complete asupra chestiunii in care este audiat, sau minte la audieri, sa fie automat demis din functia publica pe care o ocupa. S-ar prezenta nesimtitii in secunda intai! Asa, daca legea le permite, fac cum doresc fiindca stiu ca nu li se poate face nimic.

Lasati un comentariu