Tineri tâlhari ridicaţi de Poliţie

• publicat la: 28 iunie 2017
Tineri tâlhari  ridicaţi de Poliţie

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Carei  şi ai secţiilor rurale arondate, au reţinut pentru 24 de ore mai multe persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni de furt

Astfel, polițiștii de investigații criminale careieni,  împreună cu cei  din cadrul Biroului de Ordine Publică, au surprins în flagrant, în jurul orelor 00: 30 a nopţii de 27/28 iunie a.c., un tânăr de 21de ani din Ardud, la scurt timp după ce a pătruns prin efracţie  într-un  autoturism  parcat pe strada Albinelor din Carei.

Din cercetări, a rezultat  că acesta a sustras   un telefon mobil şi un  portmoneu care conţinea  300 lei și acte personale ale părţii vătămate, bunuri recuperate în totalitate.

Dat fiind faptul că cel în cauză este recidivist, poliţiştii au luat faţă de el măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat magistraţilor cu propunere de luare a unor măsuri preventive.

Poliţiştii Secției Rurale Petrești au identificat în data de 27.06.2017, doi tineri, unul de 22 de ani şi un minor de 17 ani, din localitatea Horea, pe care îi bănuiesc de comiterea unor  furturi din două  societăţi comerciale din localitate.

În sarcina celor doi s-a reţinut faptul că în noaptea de 24/25.06.2017, ar fi pătruns prin efracţie, atât în barul din localitate cât şi în magazinul sătesc, de unde au sustras bunuri diverse, creând un prejudiciu de  peste 1000 de lei, recuperat în totalitate.

Cercetările continuă pentru stabilirea intregii activităţi infracţionale, cu cei în cauză în stare de reţinere,  sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, urmând să fie prezentaţi magistraţilor cu propunere de luare a unor măsuri preventive.

 

                       Infracţiune la regimul armelor şi muniţiilor

În baza unor date deţinute la nivelul Postului de Poliţie Bixad, poliţiştii Secţiei Rurale Negreşti Oaş au depistat în saivanul unui imobil din Bixad, o armă de vânătoare de calibru 12 mm şi 34 de cartuşe de diferite mărci.

Din primele verificări s-a stabilit că arma şi muniţiile, ascunse într-un adăpost de fâneaţă, erau deţinute ilegal de o femeie de 41 de ani, din localitate, care în prezent  este cercetată pentru comiterea infracţiunii de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor.

Cercetările continuă cu  arma  şi muniţiile  ridicate pentru a fi expertizate din punct de vedere criminalistic.

Două autoaccidentări au avut loc  pe parcursul zilei de ieri, de drumurile publice din judeţ

Astfel, în jurul orei 18:00,  Poliţia Negreşti Oaş a fost sesizată despre faptul că în zona Luna Şes se află răsturnat în şanţ un autoturism.

Ajunşi la faţa locului, poliţiştii rutieri au stabilit că un conducător auto de  34 ani, din  Vama, în timp ce conducea un autoturism pe strada Luna din Negreşti Oaş,  pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum în curbă, a derapat, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi a intrat în  coliziune cu un cap de pod, după care s-a răsturnat în şanţul din partea dreaptă a părţii carosabile.

În urma impactului, conducătorul auto a suferit mai multe leziuni corporale uşoare, fiind transportat cu ambulanţa la Spitalul oraş Negreşti Oaş, pentru îngrijiri medicale.   A fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind negativ şi i-au fost  recoltate probe biologice de sânge pentru stabilirea eventualei alcoolemii.

Şi poliţiştii rutieri sătmăreni au intervenit la un eveniment petrecut aseară în jurul orei  23:10, în Satu Mare. Un bărbat de 28 de ani din municipiu,  aflat în calitate de biciclist pe strada Lăcrimioarei,  s-a dezechilibrat şi a căzut, suferind leziuni ce au necesitat  transportarea lui la spital.

Fiind testat cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i-au fost recoltate probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

În ambele cazuri s-au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

 

Lasati un comentariu