,,Voi sunteţi sarea Pământului, voi sunteţi lumina lumii,,…PS Virgil la Hramul bisericii Sf.Anton de la Carei

• publicat la: 14 iunie 2017
,,Voi sunteţi sarea Pământului, voi sunteţi lumina lumii,,…PS Virgil la Hramul bisericii Sf.Anton de la Carei

Marţi 13 iunie 2017 a avut loc hramul Bisericii Sf.Anton de Padova din Carei. Mulţime de credincioşi din toate părţile şi de toate confesiunile  au venit cu crini  la această sărbătoare anuală. PS Virgil , Episcop al Oradei a dat curs invitaţiei de a binecuvânta cu prezenţa sa întreaga adunare. Peste  15 preoţi au slujit la altarul de vară  din curtea micii bisericuţe careiene.

Pentru cuvântul de învăţătură PS Vitgil Bercea a ales  un fragment din evanghelia după Matei (5,13-16) în care Isus Mântuitorul  îi aseamănă pe cei ce cred cu sarea pământului şi lumina lumii.

,,Voi sunteţi sunteţi sarea pământului. dacă sarea se va strica, cu ce se va săra? De nimic nu mai e bună decât să fie aruncată afară şi călcată în picioare de oameni. Voi sunteţi lumina lumii; nu poate o cetate aflată pe vârf de munte să se ascundă”, spune fragmentul evanghelic. Aşadar, suntem chemaţi să fim lumină în întuneric, soare în furtună.Fiecare dintre noi este lumina lumii….Eu sunt sarea pământului? Sunt eu lumina lumii? …Observaţi cât de mare încredere are Mântuitorul în fiecare dintre noi …El crede că fiecare dintre voi poate fi şi sarea pământului şi lumina lumii.

Mă bucur să mă aflu azi la Carei alături de atât de numeroşi credincioşi . Această sărbătoare a Sfântului Anton era la început sărbătoarea tuturor sfinţilor. Papa Gregoriu o schimbă  însă şi o mută pe data de 1 noiembrie… Avem în acest an  un an jubiliar, se împlinesc 225 de ani de la înfiinţarea seminarului greco catolic din Oradea dar şi 246 de ani de  existenţă a eparhiei noastre.  În anul 1792 se deschideau uşile acestui seminar , pe vremea când Gheorghe Şincai era responsabil al şcolilor confesionale. ..Fiecare dintre noi poartă în sine o părticică din frumuseţea lui Dumnezeu…atât sfântul Anton cât şi Maica Domnului ne conduc la Mântuitorul , ni-l dăruiesc pe Isus …Să avem sufletul şi inima deschisă ca să îl primim pe Mântuitor …Maica Domnului ner îndeamnă să rămânem copii Domnului mereu..În această zi  să-i purtăm în suflet pe cei dragi ai nostri…,,

După săvârşirea Liturghiei a avut loc binecuvântarea copiilor şi sfinţirea crinilor iar apoi totţi cei prezenţi au fost invitaţi de preotul paroh Cristian Tiba la o agapă frăţească.  Bucatele au fost pregătite de către  credincioşii din   parohia Sf.Anton din Carei  iar efortul lor a fost apreciat de către preotul Tiba. Autorităţile locale au fost reprezentate de către primarul Kovacs. La final, PreaSfinţia Sa Virgil Bercea a rămas în mijlocul credincioşilor , spre bucuria acestora.

Imagini de la eveniment puteţi afla accesând  link ul de mai jos.

https://www.facebook.com/pg/buletindecarei.ro/photos/?tab=album&album_id=1879070519007884

Buletin de Carei

Lasati un comentariu