Prima şedinţă a Consiliului Local Carei din anul 2018. Ordinea de Zi

• publicat la: 5 ianuarie 2018
Prima şedinţă a Consiliului Local Carei din anul 2018. Ordinea de Zi

Prima şedinţă a Consiliului Local Carei din acest an va avea loc luni, 8 ianuarie, de la ora 13,00, în sala de şedinţe a Primăriei Municipiului Carei. Şedinţa este una extraordinară. Pe Ordinea de Zi figurează 7 puncte .

Bugetul de venituri şi cheltuieli de la Spitalul Municipal este întocmit doar pentru primul trimestru iar cel  de la Primăria Carei nu este încă finalizat.

Dacă remarcaţi, adresele trimise de Instituţia Prefectului  au data de 13 decembrie 2017. Ultima şedinţă de CL a avut loc pe data de 20 decembrie 2017 dar abia acum  administraţia Kovacs-Keizer oferă un răspuns. Dacă pentru un răspuns către Prefectură nu au fost suficiente  câteva  zile  bune, pentru întocmirea solicitărilor de avize necesare amplasării în oraş a monumentelor dorite de primarul preşedinte al UDMR Carei au fost suficiente  câteva zile.

Şedinţa de la final de an 2017 ( foto) a avut loc în Sala festivă pictată doar cu simbolistică maghiară în condiţiile în care ne aflăm pe teritoriul României iar oraşul Carei are numeroase personalităţi româneşti  demne de a fi menţionate la fel ca cele maghiare. Lipsa  unui tratament echidistant pentru naţionalităţile ce formează populaţia Careiului este o caracteristică a actualei  administraţii.

Infatuarea actualei conduceri a municipiului Carei de unde au fost excluşi românii este atât de ridicată încât consideră că acţiunile lor trebuie să beneficieze de  favoruri  speciale. Este vorba despre amplasarea fulger a celor două monumente din centrul oraşului, plătite integral din bugetul local şi pe care înscrisurile sunt trecute prima dată în limba maghiară deşi ne aflăm pe teritoriul României.

Instituţia Prefectului Satu Mare a mai solicitat conducerii Primăriei Carei înlocuirea datelor eronate despre istoria locală ce apăreau pe panoul cu informaţii turistice din centru  dar decât să treacă datele reale oferite de specialişti a fost preferată acoperirea falsurilor cu o etichetă adezivă albastră.

Buletin de Carei

comentarii

de Punctul 8. la 5 ianuarie 2018 - 20:57

Versiunea in limba romana a cartii despre Otilia Marchis si Belzebub trebuia sa apara pana la 31.12.2017.

de Buletin de Carei la 5 ianuarie 2018 - 21:14

Si versiunea in limba romana a cartii despre viticultura careiana trebuia sa apara dar limba romana nu este prea iubita la Primaria Carei.

de luca la 7 ianuarie 2018 - 00:03

pentru ce biserici se dau bani acum?

de Poet careian 2018 la 9 ianuarie 2018 - 19:41

Multe propunere,dar ce mai conteaza,sa ramanem fericita,cu carti careiene aparuta,ca si Fantomas in legenda,banii oricum ajunge,sa fie bine despartita.

Lasati un comentariu