Peste 700 de publicații și televiziuni s-au înscris pentru bani de la Guvern

• publicat la: 29 mai 2020
Peste 700 de publicații și televiziuni s-au înscris pentru bani de la Guvern

Un raport preliminar a fost publicat pe site-ul Secretariatului General al Guvernului privind cele peste 700 de publicații  înscrise pe lista pentru acordarea de bani de la Guvern. Printre  solicitanți se află și site-uri de știri locale.

Având în vedere numărul mare de solicitări cu documentație incompletă, termenul de depunere va fi prelungit prin act normativ, cu 10 zile, astfel încât să fie posibilă completarea documentației conform prevederilor legale.”, se specifică într-un anunț al Secretariatului General al Guvernului.

OUG publicat în Monitorul Oficial prevede categoriile de beneficiari (tv, radio, ziare tipărite, publicații online, panotaj stradal) și cum se vor împărți sumele, urmând ca televiziunile să primească 55% din suma totală, plus diverse procente din suma alocată publicațiilor online, prin intermediul site-urilor respectivelor posturi tv.

Proiectul nu prevede însă că beneficiarii trebuie să demonstreze că au avut de suferit de pe urma crizei, ceea ce înseamnă că ar putea primi acest ajutor și instituții media care nu au pierderi de venituri în această perioadă.

Vezi aici lista integral

Sursa: g4media.ro 

 

Lasati un comentariu