Migranți depistați de polițiștii de frontieră din Carei, Satu Mare și Berveni

• publicat la: 9 aprilie 2022
Migranți depistați de polițiștii de frontieră din Carei, Satu Mare și Berveni

Poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Carei au depistat în apropiere de frontiera cu statul maghiar trei cetățeni străini care intenționau să iasă ilegal din țara noastrăpentru a ajunge în vestul Europei.

În data de 07 aprilie a.c., și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Carei, au organizat și desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea migrației ilegale, în zona de responsabilitate.

În jurul orei 02.00, lucrătorii PF aflați în misiune de supraveghere a frontierei de stat au observat cu aparatura de termoviziune, un grup de persoane care se îndreptau dinspre localitatea Carei spre granița cu Ungaria, nejustificându-şi prezenţa în zonă. Persoanele au fost somate să se oprească, fiind executate trei focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

Persoanele în cauză au fost oprite și conduse la sediu pentru cercetări, constatându-se că sunt cetățeni străini: două din Coasta de Fildeș – în vârstă de 19, respectiv 23 de ani, iar a treia din Senegal, în vârstă de 24 de ani. Acestea intenționau să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria, cu scopul de a ajunge în cele din urmă în vestul Europei.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat. Persoanele au fost predate lucrătorilor Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul Satu Mare.

Poliţiştii de frontieră sătmăreni au depistat în apropierea frontierei cu Ungaria nouă cetățeni din Ghana, care intenționau să iasă ilegal din România, cu scopul de a ajunge într-o țară din spaţiul Schengen.

Vineri, 08 aprilie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare, în cooperare cu lucrători din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berveni, au declanșat o acțiune specifică pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 21.30, colegii noștri au observat pe direcția localității de frontieră Oar, județul Satu Mare, nouă persoane care se îndreptau spre granița cu Ungaria, nejustificându-şi prezenţa în zonă, fiind oprite la aproximativ 50 de metri de linia de frontieră.

Cei în cauză au fost conduşi la sediu pentru cercetări, constatându-se că sunt cetățeni străini, din Ghana, cu vârste cuprinse între 21 și 37 de ani. Cu toții au permise de ședere pe teritoriul României. Aceștia intenționau să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria, cu scopul de a ajunge în cele din urmă în Germania.

În cauză se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Cercetările sunt continuate sub directa supraveghere a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Lasati un comentariu