Expoziție „Măritișul i se potrivește,, la Muzeul de Artă Satu Mare

• publicat la: 23 septembrie 2022
Expoziție „Măritișul i se potrivește,, la Muzeul de Artă Satu Mare

Muzeul Județean Satu Mare organizează, în cadrul proiectului european COOLNET, conferința cu tema SOS CULTURA, care  se va desfășura în perioada 27-28 septembrie 2022. Muzeul Județean Satu Mare are un rol activ în conservarea și promovarea culturii și își dorește, alături de partenerii de proiect: Muzeul de Arhitectură și Civilizație Populară din Ujgorod și Muzeul Culturii Ucrainene din Svidnik, să sublinieze importanța culturii în dezvoltarea comunităților, în special a celor din zona de graniță.

Un moment important în cadrul conferinței va fi vernisajul expoziției „Măritișul i se potrivește”, care va avea loc marți 27 septembrie, ora 15.30 la sediul Secției de Artă a Muzeului Județean Satu Mare. Expoziția va introduce vizitatorii în cultura și istoria locală a celor trei parteneri și a regiunilor pe care ei le reprezintă.

Proiectul implementat de Muzeul Județean Satu Mare se desfășoară în cadrul programului transfrontalier HUSKROUA și are ca obiectiv conservarea și promovarea culturii și istoriei locale ca factor important de coeziune a comunităților din zona de graniță.

Lasati un comentariu