S-a dovedit plagiatul și a plecat. Liber fotoliul de ministru al Educației

• publicat la: 29 septembrie 2022
S-a dovedit plagiatul și a plecat. Liber fotoliul de ministru al Educației

Sorin Cîmpeanu a demisionat din funcția de ministru al Educației după scandalul legat de plagiat. În urmă cu puțin timp, acesta a anunțat public: „Am decis, din proprie inițiativă, să demisionez din funcția de ministru al educației”.

„Cred în România Educată și voi susține Legile “România Educată” din calitatea mea de profesor, de rector și de senator. Am preluat mandatul de ministru nu pentru că nu aveam ce face sau pentru a-mi trece ministeriatul în CV. Aveam și una și alta. Am venit într-un moment extrem de dificil cu dorința de a schimba lucrurile în bine”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Demisia acestuia vine la finalul unei veri în care a lansat în dezbatere două proiecte de legi ale Educației, unul pentru preuniversitar și unul pe zona universitară, cu prevederi extrem de criticate. Cele mai multe critici s-au referit la articolele propuse pentru amnistierea plagiatorilor, la anularea ca obligatoriu al examenului de Evaluare Națională și introducerea unui examen doar la colegiile naționale.

Lasati un comentariu