Eugen Kovacs, primar doar pentru comunitatea maghiară nu și pentru românii din Carei

• publicat la: 23 ianuarie 2023
Eugen Kovacs, primar doar pentru comunitatea maghiară nu și pentru românii din Carei

Primarul evazionist din Carei participă cu familia sa la manifestările dedicate Zilei Culturii maghiare dar e de negăsit la manifestările dedicate Zilei Culturii Naționale, că tot are avantaje financiare ca demnitar al statului român. Duminică, în fața Teatrului Municipal Carei s-a organizat o acțiune de intonare a Imnului Ungariei, unde au participat în jur de 100 de persoane cu tot cu cei veniți cu autocarul din țara vecină. A fost de nelipsit primarul evazionist care s-a mutat din Carei de peste 2 ani și stă tot în gazdă. Manifestarea a fost promovată de consilierul primarului, specialist în smulsul de buruieni de pe domeniul public și  nu a fost considerată naționalistă.

Tupeul primarului care aplică constant politica discriminării e pe măsura lipsei de implicare a instituțiilor guvernamentale privind asigurarea egalității în drepturi în unitățile administrativ teritoriale pentru toți cetățenii.

Așteptăm o reacție  și din partea consilierilor și a cadrelor didactice de limbă română în ce privește organizarea unei adunări pentru intonarea Imnului de Stat așa cum procedează cei apropiați primarului evazionist. Nu mai avem a ne teme de eticheta de naționalism din moment ce la maghiari e apreciat orice gest de intonare a imnului Ungariei în școlile de stat românești.

Românii din Carei solicită alocare de fonduri în mod egal pentru manifestările culturale românești și maghiare. Vrem ansambluri naționale românești la Carei de talia celor aduse din Ungaria, vrem interpreți și artiști de talie națională la Carei! Formațiile aduse din Ungaria sunt plătite din banii careienilor deci și din ai românilor dar pentru activități culturale identitare românești nu se alocă fonduri!

Chiar nu vă mai satură pământul de atâta abuz și tratament batjocoritor  la adresa românilor din Carei?

Buletin de Carei

 

 

Lasati un comentariu