Incompetență sau bătaie de joc la Comisia de Abuzuri din Senat?

• publicat la: 22 februarie 2023
Incompetență sau bătaie de joc la Comisia de Abuzuri din Senat?

Asociația românilor refugiați și expulzați în 1940 a remis o adresă către Comisia de Abuzuri din Senat pentru a se interveni în eliminarea abuzului și a discriminării în cazul plății indemnizațiilor pe Legea 154/2021.

Se presupune că cei care fac parte din acea comisie precum și consilierii sau ajutoarele lor sunt persoane cu pregătire superioară care  au la baza experiență în domeniul juridic și știu să opereze pe calculator.

E de neînțeles cum se poate ca răspunsul adresat Asociației noastre, cu personalitate juridică, să fie adresat unei persoane total necunoscute nouă….Bezdadea Mariana. Sau poate asociația noastră este…ș.a. adică și alții. Această adresă-răspuns, în forma prezentată mai jos, a fost primită de mai multe persoane care s-au adresat acestei comisii de abuzuri din Senat deși nu se numesc Bezdadea.

Câtă lipsă de respect  și de considerație  pentru cei care se adresează cu încredere unei comisii din Senat!

La fel de neînțeles este  și faptul că sesizarea noastră a fost direcționată către Casa Națională de Pensii în condițiile  în care această instituție nu are  nici în clin nici în mânecă cu amânarea constantă a plăților indemnizațiilor  urmașilor românilor expulzați în 1940. Casa de Pensii pune  în aplicare legile și ordonanțele de urgență adoptate de guvern.

Chiar să fie atât de greu de înțeles? Niște persoane care nu fac muncă voluntară și nici nu stau acolo pe salariul minim pe economie mai dau o palmă demnității unor cetățeni români discriminați în țara lor.

Se pare că problema e cu totul alta și acesta e motivul pentru care se tot întorc și se sucesc numai să nu se remedieze DISCRIMINAREA.

Legea 210/2022 a dat liber la plata indemnizațiilor din 1 august 2022 tuturor categoriilor de persoane din Legea 154/2021 mai puțin urmașilor românilor persecutați etnic și discriminați în 1940.

OUG 130/2021 și OUG 168/2022 amână mereu plata indemnizațiilor pentru urmașii românilor persecutați etnic și discriminați în 1940.

Guvernul României nu are curajul și nici demnitatea de a renunța la DISCRIMINARE!

Parlamentarii și politicienii sunt lipsiți de cel mai elementar bun simț și intenția de a corecta DISCRIMINAREA!

Nici în ședința de guvern de astăzi nu a apărut vreo inițiativă legislativă pentru o rectificare bugetară care să corecteze DISCRIMINAREA și să acorde și urmașilor românilor persecutați etnic și discriminați în 1940 acele indemnizații pe care le primesc urmașii minoritarilor.

Vă așteptăm în campaniile electorale cu mare drag. Nu mai este mult.

Daniela Ciută,

președinte Asociația românilor refugiați și expulzați în 1940 filiala Carei

 

comentarii

de Jipa Paulina la 22 februarie 2023 - 21:22

Respectați Constituția și Legile României!
Este inadmisibil ce se petrece! Legea 154/ 2021 își face efectul numai pentru o parte dintre beneficiari, mai puțin pentru urmașii deportatilor, stramutatilor și expulzaților ,nu !
Scest fapt nu se cheamă DISCRIMINARE ???
POATE NE EXPLICĂ CINEVA DECE URMASII DEPORTATILOR, STRAMUTATILOR SI EXPULZAȚILOR NU SUNT IN PLATA IN SCNIMB LI S A CALCULAT O INDEMNIZATIE MAI MICA DECAT A PERSECUTATILOR POLITICI DUPA ANUL 1945??? ACESTE DIN URMA SUNT DEJA IN PLATA CU O SUMA DUBLA DECAT A CELOR PESECUTATI DIN 1940 – 1945 ! POATE NE EXPLICA CINEVA +

de Maria Cioica la 23 februarie 2023 - 00:25

Eu consider că este vorba și despre una și despre alta! Rușine să le fie celor care nu aplică legile în vigoare!

de Elena Becheanu la 23 februarie 2023 - 14:38

Am depus Petitii la Ministerul Finantelor,Muncii,Senat,Guvern si la Consiliul National pt.Combaterea Discriminarii.De la CNCD am primit raspuns ca din oficiu s a ridicat exceptia necompetentei materiale a CNCD,modalitatea de interpretare si aplicare a legii fiind atribut exclusiv al instantelor de judecata.Deci isi bat joc de noi,nu respecta Constitutia si Legile care sunt promulgate si aplicate cum decid alesii ,selectiv si cand vor ei prin prorogari ale termenelor.Rusine sa le fie!

Lasati un comentariu