Șoferi cu probleme depistați de polițiștii sătmăreni

• publicat la: 13 februarie 2023
Șoferi cu probleme depistați de polițiștii sătmăreni

La data de 10 februarie a.c., polițiștii din cadrul Secției  Poliție Rurală Valea Vinului, au identificat, în traffic, pe DC 19, în localitatea Ambud, un  autoturism la volanul căruia se afla o tânără, de 21 de ani, din Turț.

Ca urmare a verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că tânăra nu deține permis de conducere pentru nicio categorie.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de Conducerea unui vehicul fără permis de conducere.  

 Conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului

 La data de 10 februarie a.c., polițiștii rutieri careieni au fost sesizati despre producerea unui eveniment rutier cu pagube materile între municipiul Carei și localitatea Moftinu Mic, pe DN 19.

La fața locului, polițiștii au constatat faptul că un bărbat, de 53 de ani, din Piscolț, aflat la volanul unui autoturism, ar fi intrat în coleziune cu un autoturism, care era oprit regulamentar pe partea carosabilă.

În urma impactului a rezultat avarierea ambelor autoturisme, fără victime omenești.

In urma testării cu aparatul alcooltest, a reieșit faptul că bărbatul consumase băuturi alcoolice, valoarea indicată de aparat fiind de 1,13 mg/l alcool pur în aerul expirat. Persoana în cauză a fost condusă la Spitalul Municipal Carei, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului.

  • Bărbat cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere,falsul material în înscrisuri oficiale și uzul de fals.

La data 11 februarie a.c., polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Satu Mare au identificat pe DJ194/A în localitatea Micula, un bărbat, de 29 de ani, din Satu Mare, care se afla la volanul unui autoturism. Acesta a prezentat spre verificare un permis de conducere emis de autoritățile din Ucraina.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că permisului de conducere îi lipseau elementele de siguranță, fiind fals.

Totodată, bărbatul nu posedă permis de conducere emis de autoritățile române, pentru   nicio categorie.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de: conducerea unui vehicul fără permis de conducere, falsul material în înscrisuri oficiale  și uzul de fals.

Siguranța cetățenilor,  prioritatea polițiștilor sătmăreni

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat în perioada 10-12 februarie a.c., activități de menținere a unui climat de ordine și siguranță publică, fiind prezenți pe întreaga rază a județului, ocazie cu care au aplicat peste 420 de sancțiuni contravenționale.

Astfel, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare care au acționat pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru efectuarea unor activități de supraveghere, fluidizare și control al traficului rutier pe raza județului, au aplicat peste 420 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 119 000 de lei. Totodată, a fost luată măsura complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conduce față de 30 conducători auto, cei mai mulți dintre aceștia nerespectând regimul legal de viteză.

Acțiune pentru respectarea normelor de conviețuire socială

În perioada 10-12 februarie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliției Județean Satu Mare au desfășurat activități specifice pentru respectarea normelor de conviețuire socială, privind prevenirea și combaterea cerșetoriei și a fenomenelor care generează insecuritatea stradală.

Astfel, în urma activităților întreprinse, polițiștii au aplicat 115 sancțiuni contravenționale, conform prevederilor Legii nr.61 din 1991, în valoare de 35. 300 de lei.

 

Lasati un comentariu