Ce se întâmplă dacă un câine e lovit de mașini în Carei? Reacția primarului, a asociației susținute de primărie și a Poliției animalelor

• publicat la: 11 mai 2023
Ce se întâmplă dacă un câine e lovit de mașini în Carei? Reacția primarului, a asociației susținute de primărie și a Poliției animalelor

Se confirmă încă o dată că problemele comunității nu prezintă interes pentru conducerea Primăriei Carei preocupată doar de interesele de grup. În timp ce primarul alocă 80 de  mii de lei pentru o prezentare de modă privată, la care careienii nu au avut acces ci doar invitații săi, câinii fără stăpân sunt lăsați în voia sorții.   E adevărat că acum câțiva ani a fost achiziționată chiar o mașină pentru a transporta mâncare  pentru câinii care aveau un adăpost  pe strada Căplenilor dar după închiderea acelui adăpost nimeni nu a mai întreprins nimic.

Remus Gall, un iubitor de animale, semnalează problemele cu care se confruntă. La el apelează poliția sau localnicii atunci când se întâmplă ca un patruped suferind se află lăsat de izbeliște pe domeniul public. Sunt relevante discuțiile acestuia cu primarul evazionist care afirmă că ,,nu va îngrășa el câinii maidanezi,, sau cu finul acestuia angajat ca și consilier personal la cabinetul primarului.

Ce se întâmplă  dacă un câine e lovit de masini în Carei? E lăsat să moară în canal.

In data de 11 Aprilie primesc un telefon cum că un cîine a fost lovit de masini si e paralizat într-un canal.

Ajuns la fata locului am zis persoanelor care m-au sunat să cheme autoritatile responsabile:

1.Primăria
Am sunat la primarie avand in vedere ca TOTI cainii strazii apartin de UAT.
După 3 telefoane la primărie am primit răspunsul că ei nu trimit pe cineva doar dacă e MORT câinele. Inregistrarea convorbirii :
https://on.soundcloud.com/KW4of
2.Asociatia Puffi
Consilierul primarului, Szasz Lorand a spus să contactam asociatia Puffi cu care primăria are contract, mai exact doamna Mia Ardelean care a primit peste 600.000 lei de la primărie dar sterilizeaza doar animalele pe care dânsa are chef, mai exact câinii de rasă adusi la vet de stăpâni cu jeep-uri de sute de mii de euro. Desigur nici după 3 telefoane Doamna Mia nu a răspuns, a ridicat altcineva telefonul, „nu poate vorbi, e la masaj..”
3.Politia Animalelor
Au venit si au confirmat că nu are chip cainele. Au inceput si ei să dea telefoane la sefa Goje, care dupa o ora de conversatii telefonice nu a ajuns la nici o concluzie. Au sunat si la Consiliul Judetean, au spus ca nu ridica nimeni telefonul..
Deci câinele a fost predat asociatiei noastre de către Politia Animalelor, si desigur din banii proprii am plătit cheltuielile veterinare, mâncare, tratamente etc
Câinele a fost numit Kovacs si acum urmează o strângere de fonduri pentru castrarea lui Kovacs.
Acesta este al patruzecilea câine rănit/abandonat de pe strazile Careiului pe care noi a trebuit să-l luăm ca altfel murea în stradă.
Urmeaza să dăm in judecată primaria Carei, cine doreste să ni se alature procesului, va rugam sa ne contactati.

Avem multe probe adunate, de-a lungul anilor, de la caini paralizati, orbi, cu cancer, cu picioare rupte, câini mici aruncati în tomberoane, mesaje si convorbiri cu primarul Kovacs si finul Szasz Lorand care vor eutanasia câinii din viitorul adăpost dacă asociatia noastră nu îi sponsorizează cu mâncare….Deci ăsta e rolul asociatiilor in România, să sponsorizăm noi primăriile cu bugetele lor de zeci de milioane… afirmă Remus Gall.

Lasati un comentariu