Fără steag românesc la ședința Consiliului Local Carei. Fără proiecte de hotărâre făcute publice înainte de ședință

• publicat la: 9 mai 2023
Fără steag românesc la ședința Consiliului Local Carei. Fără proiecte de hotărâre făcute publice înainte de ședință

Azi, 9 mai 2023, a avut loc o ședință ordinară a Consiliului Local Carei. O nouă ședință fără nicio dezbatere, organizată doar pentru a se aproba proiectele inițiate de primarul evazionist Kovacs. Figuri blazate de consilieri, plicitisite chiar. Așteptau să mai treacă o ședință pentru a mai încasa  o indemnizație.

Ședința a durat doar cât să se dea citire proiectelor de hotărâre și să se ridice mâna de către consilierii prezenți. Au lipsit consilierii de la PNL precum și consilierul care e președinte al PSD Carei. De la UDMR a lipsit consilierul Csizmadia Zsolt, cel care făcea crize de nervi în data de 12 aprilie 2023 atunci când românii fluturau steagurile tricolore și scandau lozinci pro România.

Proiectele de hotărâre nu au fost făcute publice nici până la data începerii ședinței CL, totul cu acordul tacit al Prefecturii. Doar cine are ceva de ascuns procedează astfel.

E regretabil că reprezentantul guvernului în teritoriu acceptă bătaia de joc la adresa careienilor din partea conducerii exclusiv UDMR a Primăriei Carei.

Ședința s-a ținut în sala Festivă cu simbolistică exclusiv maghiară, fără niciun steag românesc. Or fi uitat să le repună după vizita președintei Ungariei prin sălile Primăriei Carei.

 

Primarul evazionist Kovacs a fost așezat cu fața spre Petoffi Sandor pictat pe pereții sălii festive alături de iubita lui. Sala Festivă este sala în care la data de 28 noiembrie 1918 a avut loc adunarea de alegere a delegaților careieni la Marea Adunare de Unire de la Alba Iulia. Din păcate, conducerea exclusiv UDMR a municipiului Carei are aversiune  la tot ce este românesc și nu vrea cultivarea respectului reciproc și a bunei înțelegeri dintre români și maghiari.

Ședința CL Carei de azi l-a avut  ca președinte de ședință pe liderul UDMR, Fazakas Zoltan deși nu era rândul acestuia dar pentru că viceprimarul Keizer are probleme de exprimare în limba română acesta a făcut un efort pentru a-l ajuta. Deși s-au oferit tablete gratuite consilierilor, aceștia preferă să tipărească materialele de ședință…poate pentru că nu se descurcă cu noua tehnologie. Mai bine ar fi dat tabletele elevilor care știu cum să le folosească.

Au fost aprobate pe tăcute toate execuțiile bugetare ale instituțiilor   subordonate, inclusiv ale  pieței de alimente unde a avut loc deturnarea de fonduri de care Parchetul și Poliția Carei nu vor să audă.

La punctul Diverse au existat 2 materiale, unul depus de către societatea Tomi Serv SRL Carei, adminstrator Kiraly Iuliu, prin care contestă decizia CL Carei de respingere a aportului societății la valoarea actuală a imobilului de pe strada Mihai Viteazul 10-12 și unul privind Raportul Curții de Conturi.

Evazionistul de primar, specializat în provocări și incitări, a pus  și de această dată în fața consilierilor aserviți de altfel, problema contestației la modul…,,nu vă sfătuiesc să faceți proiect de hotărâre pentru revocarea hotărârii…,,. Cuminți și ascultători, consilierii au luat act de indicațiile primarului. Nici Raportul Curții de Conturi nu a fost făcut cunoscut, lesne de înțeles din ce motive.

 

Buletin de Carei

 

 

 

 

Lasati un comentariu