Fermierii careieni au fost informați despre cuantumul amenzilor pentru arderera miriștilor. Nimic despre susținerea activităților lor

• publicat la: 24 mai 2023
Fermierii careieni au fost informați despre cuantumul amenzilor pentru arderera miriștilor. Nimic despre susținerea activităților lor

Fermierii careieni au fost invitați astăzi la sediul Primăriei Carei, în Sala Festivă cu simbolistică exclusiv maghiară, pentru a participa  la o întrevedere cu reprezentanții ISU Someș Satu Mare, APIA și ai Gărzii Naționale de Mediu Comisariatul Satu Mare.

Pop Daniel, șef birou Control din partea APIA Satu Mare a avut o prezentare fermă privind penalizările, sancțiunile pe care le  pot încasa fermierii dacă nu respectă cu strictețe indicațiile programelor UE și cele guvernamentale, ale arderilor miriștilor.

Fermierii au fost înștiințați despre faptul că există un control prin satelit al situației culturilor pe care le dețin iar din 2024 va exista și o monitorizare prin satelit al arderilor miriștilor deci nimeni nu va scăpa de ochiul vigilent al celor care țin sub control agricultura românească.

A luat  cuvântul și Vasile Fănățan, comisarul șef al Gărzii de Mediu Satu Mare, pe același subiect. Doi dintre fermierii prezenți au luat cuvântul, folosindu-se de prezența reprezentanților amintiți pentru a-și spune oful, domnul Vajda Viorel din Căpleni și domnul Marian din Ghenci.

Vajda Viorel din Căpleni a semnalat faptul că 77 dintre animalele sale nu se regăsesc în evidențele APIA deși la medicul veterinar există înregistrarea lor. Întâlnirea a fost una de scurtă durată, unii dintre fermierii careieni afirmând că nu au fost înștiințați despre această activitate.

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu