Activități interactive de prevenire a consumului de alcool și droguri în Satu Mare

• publicat la: 21 iunie 2023
Activități interactive de prevenire a consumului de alcool și droguri în Satu Mare

Marți, 20 iunie a.c., Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Satu Mare, în parteneriat cu reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare – Biroul Siguranţă Şcolară, Inspectoratul de Jandarmi Județean Satu Mare, Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare și Clubul Blue Knights România V, au desfăşurat, în rândul elevilor de liceu din cadrul Colegiului Tehnic ,,Ion I. C. Brătianu” Satu Mare și Liceului Tehnologic „Unio-Traian Vuia” Satu Mare, activități interactive de prevenire a consumului de alcool și droguri.

În cadrul acestei activități din campania națională de prevenire ”Consumul de droguri ne privește pe toți!”, cei 90 de elevi prezenți au fost încurajați să manifeste o atitudine precaută față de consumul de alcool și alte substanțe, să se informeze despre efectele consumului de droguri din surse credibile și despre serviciile de asistență disponibile, la nivel local, în cazul în care se confruntă, direct sau indirect, cu probleme cauzate de consumul de alcool și droguri.

De asemenea, pentru a demonstra riscurile conducerii sub influența substanțelor psihoactive, tinerii au experimentat ochelarii care simulează consumul de alcool și droguri și au urcat pe motociclete, alături de partenerii de la Clubul Blue Knights România V, conștientizând, astfel, cât de important este să nu te afli sub influența niciunei substanțe, pentru a conduce în siguranță și responsabil.

Prin intermediul campaniei ”Consumul de droguri ne privește pe toți!”, CPECA Satu Mare promovează, în rândul tinerilor, adoptarea unui stil de viaţă sănătos, ca alternativă la consumul de alcool și droguri, în scopul de a creşte nivelul de informare şi sensibilizare cu privire la efectele și riscurile consumului de substanțe psihoactive.

 

Lasati un comentariu