Deputatul Adrian Cozma a inițiat proiectul de lege prin care anul 2023 a fost declarat Anul Iuliu Maniu

• publicat la: 7 iunie 2023
Deputatul Adrian Cozma a inițiat proiectul de lege prin care anul 2023 a fost declarat Anul Iuliu Maniu

Anul 2023 a fost declarat  ANUL IULIU MANIU, la 150 de ani de la nașterea sa. Deputatul Adrian Cozma a inițiat proiectul de lege prin care anul 2023 a fost declarat Anul Iuliu Maniu.

,,Mă bucur și cred că este un moment simbolic pentru Parlamentul României. Iuliu Maniu a fost unul dintre cei mai iluștri oameni politici din istoria României.

Având o carieră politică ce s-a întins pe parcursul a aproape 60 de ani, Maniu s-a numărat printre marii oameni de stat ai României. A fost un apărător al democraţiei, al libertăților dar și un susținător al drepturilor minorităților naționale.

S-a implicat activ în realizarea Marii Uniri de la 1 decembrie 1918, a reuşit integrarea rapidă a administraţiei din Transilvania în cea a României reîntregite. A fost un om politic și prim ministru onest și s-a dedicat binelui comun, binelui țării!,, a declarat deputatul Cozma în Parlamentul României.

Numele lui  Iuliu Maniu este legat  istoric  de oraşul nostru, Carei. Este cel care  la data de 27 aprilie 1919 a instaurat aici administratia românească, documentele fiind semnate chiar in Sala Festivă  a actualului Colegiu Iuliu Maniu , pe atunci sediu de Prefectură. Astăzi, românii din Carei nu au niciun reprezentant în conducerea orașului.

Aniversare. 150 de ani de la nașterea lui Iuliu Maniu

Flori pentru Iuliu Maniu la 150 de ani de la nașterea sa

 

Buletin de Carei

Lasati un comentariu