INCENDIU ȘI SCURGERI DE ALUMINIU LA UN ECHIPAMENT DE TOPIRE DE LA FABRICA DIN MEDIEȘUL AURIT

• publicat la: 30 ianuarie 2024
INCENDIU ȘI SCURGERI DE ALUMINIU LA UN ECHIPAMENT DE TOPIRE DE LA FABRICA DIN MEDIEȘUL AURIT

În dimineața zilei de marți, 30 ianuarie 2024, în jurul orelor 01⁰⁰, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă SOMEȘ Satu Mare a fost ALERTAT, prin apel la 112, despre producerea unei SITUAȚII DE URGENȚĂ la un operator economic aflat pe raza localității MEDIEȘU AURIT.

Din primele informații, a fost anunțat un INCENDIU CU SCURGERI DE ALUMINIU la un ECHIPAMENT de TOPIRE din incinta obiectivului.

La fața locului au fost dislocate DE URGENȚĂ forțe și mijloace din cadrul Detașamentului de Pompieri Satu Mare, intervenind totodată și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgenţă al comunei Medieșul Aurit.

Având în vedere situația anunțată, a fost activată GRUPA OPERATIVĂ de la nivelul INSPECTORATULUI, pentru a asigura SUPORTUL DECIZIONAL al comandantului intervenției.

Ajunse la fața locului, forțele de intervenție au constatat că INCENDIUL se manifesta la PANOUL ELECTRIC al ECHIPAMENTULUI de TOPIRE, iar acesta NU mai prezenta PERICOL DE EXTINDERE , fiind lichidat prompt de către angajații operatorului economic și nu s-au produs scurgeri de aluminiu topit.

Din fericire NU au existat VICTIME sau pagube materiale însemnate.

Prin adoptarea comportamentului adecvat şi cunoaşterea modului de acţiune în cazul producerii unei situaţii de urgenţă, PERSONALUL OPERATORULUI economic A LIMITAT la timp riscul producerii unui incendiu de proporții.

 

Lasati un comentariu