Poftiți la teatru! Ofertă atractivă de abonamente

• publicat la: 25 ianuarie 2024
Poftiți la teatru! Ofertă atractivă de abonamente

Oferta de abonamente a Teatrul de Nord Satu Mare este în continuare valabilă. Trupa „Mihai Raicu” va susține, în baza abonamentelor, la Teatrul Municipal Carei următoarele spectacole:

La vie en rose – teatru-dans (22.02.2024, ora 18.00),
Domnișoara Nastasia – clasic românesc,

Maidanul cu dragoste – clasic românesc.

– abonament adulți – 100 lei / 3 spectacole,
– abonament pensionari – 85 lei / 3 spectacole,
– abonament elevi V-XII – 55 lei / 3 spectacole.

Abonamentele pot fi achiziționate de la biroul Centrului Cultural Carei. Informații și programări la 0742 021 668.

La 13 octombrie 2023 s-au împlinit 125 de ani de la nașterea dramaturgului, prozatorului, poetului, publicistului și traducătorului George Mihail-Zamfirescu (1898-1939).

Născut la București, în familia unui tâmplar, autorul celebrei piese „Domnișoara Nastasia” (1927) sau al „dipticului” romanesc „Maidanul cu dragoste” (1933) a locuit la Satu Mare între 1922 și 1924, lucrând ca funcționar la Asigurările Sociale. În paralel, a desfășurat o importantă activitate culturală, punând bazele unui cerc de teatru și întemeind revistele Săgeata și Icoane maramureșene. De asemenea, debutul său în volum s-a petrecut în orașul de pe Someș, unde a publicat culegerea de proză scurtă Flamura albă (1924).

Datorită activității lui marcante, dar și legăturii cu orașul Satu Mare, pentru a comemora acest imens om de teatru, scriitor, dramaturg și eseist, vă propunem să-l descoperim împreună pe George Mihail-Zamfirescu și să-i descoasem viața și existența până ajungem la prietenul Gemi, la omul simplu care a trăit aproape toată viața lui în mahala și sărăcie și care a murit în numele celui mai important principiu care l-a ghidat în viață și pe care a încercat să-l spună neîncetat prin opera lui: iubirea de oameni.

Lasati un comentariu