INVITAȚIE la sărbătoarea Dragobetelui la Carei

• publicat la: 11 februarie 2024
INVITAȚIE la sărbătoarea Dragobetelui la Carei

Tradițiile românești sunt nemuritoare!

La data de 24 februarie românii sărbătoresc Dragobetele – numit şi Cap de primăvară – ziua în care păsările îşi fac cuiburi iar tinerii, “ochi dulci”. I se mai spune Sântion de primăvară şi nu întâmplător: creştinii sărbătoresc Întâia şi a doua aflare a Capului Sfântului Ioan Botezătorul.

Dacă în anii trecuți am marcat această sărbătoare în vatra satului românesc, în acest an vor veni sătenii la oraș pentru ca împreună  să petrecem o seară de neuitat.

Toți cei care doresc să petreacă sărbătoarea Dragobetelui într-o atmosferă autentic românească sunt  invitați sâmbătă, 24  februarie 2024, de la ora 17,00, la Castelul Karolyi din  Carei la o șezătoare.

Nu va lipsi cântecul și voia bună, cimiliturile și horele românești.

Invităm și așteptăm cu mare drag toate asociațiile românești, pe toți cei care apreciază obiceiurile și tradițiile românești, tineri și mai puțin tineri din orice loc. Inclusiv de la instituțiile de orice fel. Sărbătoarea iubirii aduce fericire  în sufletele oamenilor. În fața iubirii toți suntem egali.

Fiecare poate aduce produse tradiționale care să susțină buna dispoziție. Pentru înscrieri și detalii apelați 0745 632939.

Puteți participa cu întreaga familie pentru a face cunoscută și tinerilor o șezătoare tradițională. Nu vor lipsi caierele de tors, se va scutura gardul pentru a găsi persoana potrivită pentru sărutări iar dansurile vor întregi atmosfera de sărbătoare.

Sărbătoarea Dragobetelui are o simbolistică bogată şi interesantă. Dragobetele îngemănează în esenţă sa atât începutul, cât şi sfârşitul – începutul unui nou anotimp şi al reînsufleţirii naturii, sfârşitul desfătărilor lumeşti căci va începe Postul Sfânt al Paştelui.

Lăsați deoparte grijile zilnice și veniți la șezătoare!

ASTRA, Despărțământul ,,Aurel Coza,, Carei și Asociația românilor refugiați și expulzați în 1940

Puteţi direcționa 3,5% din impozitul pe venit pentru susţinerea activităţilor ASTRA Carei

 

 

 

 

Lasati un comentariu