Crin Antonescu: Impozitarea pensiilor, o haiducie de dreapta a Guvernului Boc

• publicat la: 18 martie 2010
Crin Antonescu: Impozitarea pensiilor, o haiducie de dreapta a Guvernului Boc

Liderul liberalilor, Crin Antonescu, a calificat ideea ministrului de Finanţe, Sebastian Vlădescu, de a impozita pensiile drept „o haiducie”.

„E un guvern de dreapta, care doreşte să ia alocaţiile de la bandiţii de copii ai bandiţilor de bogaţi şi să impoziteze pensiile şi sub 1.000 de lei, de la bandiţii de pensionari. Dincolo de lucrurile astea, care deja au căpătat o alură halucinantă, eu cred că toate aceste semne ne arată pur şi simplu că Guvernul nu mai are bani şi că suntem în preajma riscului incapacităţii de plată, pentru că în momentul în care vedem că salariaţi numeroşi încasează mai puţini bani şi ni se povesteşte de fapt că au greşit contabilii, au greşit mii de contabili toţi în acelaşi sens”, a susţinut Crin Antonescu, citat de Mediafax.

Şeful PNL a declarat că atunci când Executivul se leagă de dreptul fiecărui copil de a primi o alocaţie, indiferent de starea materială a părinţilor, şi de pensii esre clar că „este într-o căutare disperată de bani”.

„Asta ne arată încă o dată că, în afară de a încerca să jecmănească diferite categorii de venituri, nu are nicio altă soluţie pentru a face ca economia să producă bani şi ca bugetul să fie alimentat”, a conchis Antonescu.

Ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, vorbeşte, într-un interviu  despre posibilitatea ca pensiile să nu mai fie exceptate de la impozitare, cerând o dezbatere pe această temă.

Lasati un comentariu