Fără medic pe ambulanţă de peste un an!

• publicat la: 16 martie 2010
Fără medic pe ambulanţă de peste un an!

Posturile blocate din sistemul bugetar au lăsat Substaţia de Ambulanţă Carei fără medic. În consecinţă, de peste un an, salvările careiene se prezintă la cazurile de urgenţă, doar cu şoferul şi, eventual, cu o asistentă. Situaţia e identică în tot judeţul, doar în municipiul Satu Mare existând un medic specialist.

„Posturile sunt blocate de peste un an, ceea ce înseamnă că noi am rămas fără medici la substaţii” a precizat pentru www.buletindecarei.ro Pop Mihaela, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Satu Mare. Asistenta şefă a mai precizat: „Suntem conştienţi de gravitatea situaţiei, dar Ministerul Sănătăţii e cel care răspunde de deblocarea posturilor. Noi am făcut toate demersurile, dar, în afară de promisiuni, nu am primit alt răspuns.”

Lucrurile sunt cu atât mai ciudate cu cât, conform Mihaelei Pop, există medici interesaţi de posturile de la substaţia din Carei. „Medicii se interesează, dar o fac degeaba câtă vreme legea nu ne permite să îi angajăm.” Această stare afectează în mod direct bolnavii, le pune în pericol viaţa, dar are urmări şi asuprea vitorului medicinei româneşti, crede Mihaela Pop. „Cei care nu se pot angaja părăsesc România şi de cele mai multe ori nu se mai întorc. Sunt mai bine plătiţi în alte ţări.”

În cadrul unei video conferinţe, desfăşurată săptămâna trecută, Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii a precizat că a urgentat deblocarea posturilor din sistemul ambulator.

În cursul evenimentelor dedicate Zilei de 15 Martie o elevă careiană a fost la un pas de tragedie şi din cauza lipsei medicului de pe ambulanţă.

P.Sarvadi

comentarii

de FLORICA la 16 martie 2010 - 10:05

Fara roti,pneuri tevi de esapament sau chiar tobe!!!!dam in gropi de …ce suntem!ce sa mai vorbim de medici pe ambulanta,ca nu ne trebuie, e bine si cu soferul care e si pe post de doctor.Da, si conducatorii auto sunt pe post de …dam in gropile Careiene,am cumparat ROVINETE !banii sau duc la Bucale,totul se duce la Bucale,iar noi dam in gropi de destepti ce sunt(em)unii altii ?

Lasati un comentariu