Programul „Prima Casă 2” este funcţional doar pentru achiziţia de locuinţe deja construite

• publicat la: 11 martie 2010
Programul „Prima Casă 2” este funcţional doar pentru achiziţia de locuinţe deja construite

„Prima Casă 2” este funcţional doar pentru achiziţia de locuinţe deja construite, iar pentru cele care urmează să fie dezvoltate programul va fi disponibil în zece zile, fiind necesar un nou act normativ al Guvernului pentru a regla anumite aspecte legate de acest segment.

„Problemele sunt rezolvate, urmează să fie introduse într-un act normativ. Se pot acorda garanţii, prin noul program pentru case construite, urmând ca pentru cele nou construite să fie disponibil în următoarele zece zile”, a declarat Aurel Şaramet, preşedintele Fondului Naţional al Creditelor pentru IMM-uri.

El a arătat că unul dintre aspecte vizează modificarea legislaţiei în care să fie introdusă şi garanţia pentru bunurile viitoare, similar creditului ipotecar.

Un alt aspect este legat de cazul în care din asocierile de persoane pentru dezvoltarea de locuinţe se retrage unul dintre asociaţi.

„Noi am identificat toate problemele, am găsit soluţii, urmează acum ca acestea să fie cuprinse într-un act normativ al guvernului”, a spus Şaramet.

Preşedintele FNGCIMM a menţionat că deja joi fondul va primi primele dosare de la BRD pentru varianta nouă a programului „Prima Casă” pentru achiziţia de locuinţe deja construite.

(Sursa: MEDIAFAX)

comentarii

de zsolt la 11 martie 2010 - 18:40

spuneti-mi si mie care dintre muncitori care au un salar minim pot sa-si cumpere o locuinta? sau care este salarul necesar pt a cumpara unul?

Lasati un comentariu