Parc de aventură la poalele Retezatului: tiroliene şi arcuri cu săgeţi

• publicat la: 26 mai 2010
Parc de aventură la poalele Retezatului: tiroliene şi arcuri cu săgeţi

Un om de afaceri din Lupeni amenajează la poalele Retezatului, mai exact la Câmpu lui Neag, un inedit parc de aventură destinat atât copiilor cât şi oamenilor in toata firea.

Locul este unic in zonă, iar pe lângă senzatiile tari, cei care vor vizita parcul de aventură se pot relaxa şi pe marginea unei piscine şi pot savura un păstrăv proaspăt pe care şi-l pot prinde singuri.

Spaţiul unde urmează să se deschidă unul dintre cele mai mari parcuri de aventură din regiune este amenajat de membrii fundaţiei Salvamont, iar in maxim două săptămâni se va deschide turiştilor.

Parcul este impărtit in două zone – una destinată copiilor şi alta adultilor – şi pe fiecare dintre platformele create vor exista arcuri cu săgeţi cu care doritorii vor trage la ţintă in animale de placaj.

„In spatiul dedicat copiilor toate aparatele sunt la maxim 2 metri de la nivelul solului, iar cei mici pot merge in echilibru pe un pod cu obstacole creat din barne prinse cu lanturi, vor cobori pe tiroliene, iar mai departe vor trece peste poduri create in stil indian.

Sunt liane ca acelea ale lui Tarzan, iar cei mici se pot adăposti in corturi indiene. Pentru cei mari toate acestea sunt la scară mult mai mare iar inăltimile de la care se vor urca sunt de la 5 metri. Toti sunt asiguraţi cu carabine şi nimeni nu va păţi nimic”, declară George Resiga, salvamontist.

Totul se intinde pe aproape 2 hectare de pădure, iar atât copiii, cât şi părintii lor vor putea să vadă păstrăvi, să se aventureze in peştera din apropiere, care şi ea va fi amenajată, sau vor sta in corturi indiene special amenajate.

Emil Pârâu, proprietarul parcului de aventură spune că ideea a fost şefului de la salvamont George Resiga, care a văzut un astfel de parc in Austria.

Valoarea acestei investitii este undeva la 10.000 de euro, nu este mare, insă turiştii vor fi incântaţi. Mai avem in plan şi construirea unui părculet cu figurine din legende, unde copiii să se poată juca”, spune Pârâu.

In plus, aici mai sunt amenajate şi două peşteri pe Cheile Negrului, iar la final totul va fi inclus intr-un circuit turistic.

Marius Mitrache,
colaborator Ziare.com

Lasati un comentariu