15 lucruri pe care nu le putem schimba la bărbaţi!

• publicat la: 4 iunie 2010
15 lucruri pe care nu le putem schimba la bărbaţi!

Atitudinea „Dacă nu vrei să ştii, de ce m-ai intrebat?”

O dată şi incă o dată şi incă o dată…De fiecare dată când intrebam ceva la care aşteptam un răspuns „drăgut”, de complezenţă, ei ne servesc un răspuns la care nu ne aşteptăm.

Intrebările de genul „Awww, nu-i aşa că lui Y ii stă aşa de bine insărcinată?”, sau „Albastrul electric se potriveşte de minune cu părul roşcat, nu crezi?” sau „Ti se pare că m-am mai ingrăşat?” primesc răspunsurile pe care le merită: răspunsuri sincere. Urmează un intreg lant…noi ne supărăm, ei sunt şocati că noi ne-am putea supăra…

Eu le rezolv pe toate!

De ani şi ani femeile işi doresc o persoană care să le asculte atunci când vin seara stresate de la muncă şi să dea din cap compătimitor din când in când, până când toţi nervii ii dispar. Ce obţii cu adevărat? Un bărbat care te sfătuieşte fie să pui piciorul in prag, fie să iţi dai demisia, fie să te apuci să tocesti câteva injurături savuroase. Pentru el lucrurile-s simple: ai o problemă, o rezolvi, nu stai să te plângi periodic! Poate că (şi)de aceea s-au inventat cele mai bune prietene!

De vicii nu scapă doar datorită ţie!

E bine ca din când in când să ne intoarcem către sfaturile bunicii şi să acceptăm faptul că un bărbat nu se va lăsa nici de fumat, nici de băut şi nici de petrecerile cu prieteni doar dacă  intâlneşte „o fată drăguţă”, aşa ca tine! Va avea nevoie şi de un alt imbold -de preferinţă personal- pentru a scăpa de viciu!

Nu inteleg cât eşti de sensibilă in anumite momente

Se intâmplă in anumite momente să te simti mai vulnerabilă, pusă la zid de stres şi griji şi simţi nevoia de a evada in braţele sale şi a fi cocoloşită. Mda… dar cam greu cu inţelegerea cuvintelor pline de mister, greu de desluşit pentru EL.

Nevoia de a evada in doi pentru câteva zile

După o săptămână grea vrei să pleci pentru câteva zile cu EL intr-un loc unde nu te stie nimeni. “Dar cum, fără prieteni sau rude, fără nimeni necunoscut? Păi cu cine râdem până târziu şi cu cine bem un pahar de vin?” Aaaa, cu MINE ar fi o soluţie?

M-au sunat nişte prieteni să ieşim la o bere. Vrei să vii şi tu?”

In cele mai multe cazuri răspunsul tău este „nu” : decât să stai două ore făcând mutre, trimitându-le sms-uri tuturor prietenelor mai mult sau mai puţin apropiate (pentru a-ti găsi o ocupatie, desigur!) şi bătând nervos din picior in timp ce priveşti din trei in trei minute la ceas, mai bine stai acasă şi citeşti o carte. Prin urmare la intrebarea „Te superi atunci dacă merg doar eu?” nu poti răspunde decât „A, nu, cum să mă supăr? Du-te şi distrează-te!” Insă numai tu ştii cât de mult te-ai stăpânit pentru a afişa in loc de nemultumire o falsă indiferenţă!

„Orice, numai băiat să fie!”

Esti insarcinată – câtă fericire pe viitorul tătic! Oriunde merge vorbeşte doar despre asta! „Si ce vrei să fie?”, il asaltează colegii. La care el răspunde cu modestia şi maturitatea unui adevărat „cap de familie” : „A, nu contează! Orice! Numai băiat să fie!”

„N-o mai suni şi tu pe mama să vezi ce mai face?”

Te intreabă el nevinovat, chiar dacă n-au trecut nici măcar două zile de la ultima convorbire cu soacra. Intelege-l, este un mod de a-i arăta mamei că totul este perfect intre voi şi că tu, ca o sotie iubitoare, nu faci diferenta intre mama ta şi mama lui. Dacă soacra este de treabă, un telefon de complezenţă nu-ti poate strica starea de spirit!

Lipsa de comunicare: Ce ai? La ce te gândeşti? La Nimic…

De câte ori nu ai auzit acest răspuns atunci când ai incercat nu să pătrunzi in mintea lui, ci doar ai vrut să discuti, să imparti grijile cu el, adică să comunicati. Ce? Au impresia că nu ii putem inţelege? că nu ne pretăm la nivelul lor când vine vorba de gândurile care ii frământă? Urât din partea lor! E adevărat că uneori păstrezi anumite lucruri doar pentru tine, dar parcă ei păstrează cam multe, nu credeţi?

Flirtul:  Ii zboară mereu ochii după alte fuste!

E şi normal, ar fi ciudat să nu fie aşa, insă uneori exagerează, sunt multi bărbaţi care fac gesturi şi grimase necugetate de mână cu partenera lor de viaţă…si până la urmă totul are o limită. In cazul lor, nu! Le zboară ochii oriunde este loc de picioare lungi, sâni alarmanţi de mari, posterior apetisant, etc. Parcă şi noi, femeile flirtăm şi ne place acest lucru, dar uşor mai potolit, mai puţin evident şi deranjant.

Nu-şi exprimă mereu sentimentele: Dar nu ştii că oricum te iubesc, de ce trebuie să o mai spun?

Vedeţi voi, noi femeile tânjim după cele două cuvinte magice „te iubesc” şi ne dorim să le auzim ori de câte ori circumstantele o permit…numai că bărbatii nu prea intuiesc aceste imprejurări…iar uneori trec şi săptămâni intregi până să mai auzi, pardon să vezi şi tu printr-un sms o astfel de declaratie. Dar nu ai ce să faci, aşa sunt unii dintre ei (să nu generalizăm, dar majoritatea aşa sunt), mai…incapabili de a-şi exprima sentimentele!

Azi ajung târziu, mă duc la meci cu „băieţii” !

Interminabilele discutii despre fotbal, ieşirile la bere, la pescuit sau „intre bărbaţi” iti dau bătaie de cap? Draga mea, de asta nu o să scapi niciodată, pentru că aşa cum tu nu ai renunta nici in ruptul capului la intâlnirile cu prietenele tale,  nici bărbatii nu vor renunţa la prieteniile care le-au leagat de-a lungul timpului, mai ales când in cercul de prieteni sunt impărtăşite pasiuni comune. Aşa că nu mai incerca să-l schimbi, impacă-te cu ideea.

Numele…

E bărbatul vietii tale, il iubesti şi ştii deja că o să fie tatăl copilului tau. Dar nu-ti surâde ideea ca tu sau copiii vostri să se numească Cătelu, Raciu, Pătrunjel sau Plotoagă. Bucură-te dacă iti poti păstra numele de fată, pentru că el nu o să si-l schimbe in niciun caz. O să argumenteze că ăsta e numele lui, şi că nu e bărbătesc să poarte numele soţiei. Aşa că doamnelor, nu rămâne decât să vă resemnati!

Hai, tot nu eşti gata?

Deşi s-a constatat că barbatul contemporan petrece foarte mult timp in faţa oglinzii şi este mult mai preocupat de felul in care arată decât erau predecesorii săi, nu cred că există vreo femeie care să nu fi auzit măcar o dată expresia: ” Hai, tot nu eşti gata!”. Se stie, bărbatii sunt prin excelenţă mai impulsivi şi până şi cel mai răbdător dintre „exemplarele” speciei o să-si piardă cumpătul in momentul in care schimbi a cincea ţinută, sau iti dai seama după o oră de probe că pantofii nu merg cu geanta pe care ai ales să o porti la petrecerea la care urmează să mergeti.

Că există drame mai mari pe lumea asta decât schimbul de ulei, filtrul de polen, telefon fără wi-fi, etc

“Mama , trebuie să schimb filtrul de polen. Trebuie să-mi schimb neapărat telefonul că nu mai umblu cu jaful ăsta.” Hmmm… e asta şi pe lângă asta ar mai fi oameni care nu au ce mânca, care au dobânzi cât casa şi nu au cu ce le plăti. Dar bine, exagerez, pentru că nu fac foarte urât, insă e ceva similar cu momentul in care ne-am rupe rochia inainte să ieşim pe uşă. Ceea ce e destul de exagerat.

feminis.ro

comentarii

de Gabi la 6 iunie 2010 - 16:45

Depinde de barbat,dar uneori si noi femeile suntem insensibile la problemele lor(cel putin eu asa ma consider cateodata),deci,hai sa nu fim chiar rele si neinduratoare,este o zicala romaneasca,,Bine e cu rau,dar mai rau e fara rau!”In multe din cele 15 cazuri dau perfecta dreptate,dar n-ar fi rau sa ne uitam si noi in oglinda!Vorbesc asa pentru ca si eu am un baiat?Oare?S-ar putea!

Lasati un comentariu