Ambulanţe şi autospeciale noi pentru ISU Satu Mare din care una şi pentru Carei

• publicat la: 26 iulie 2010
Ambulanţe şi autospeciale noi pentru ISU Satu Mare din care una şi pentru Carei

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Someş” Satu Mare va primi în decurs de un an 6 autospeciale şi 5 ambulanţe printr-un proiect cu finanţare europeană, „Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă din Transilvania de Nord”, sprijinit de Consiliul Judeţean.

Proiectul a fost elaborat de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Transilvania de Nord”, din care fac parte judeţele Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu Mare, Sălaj.

Valoarea totala a proiectului este de aproape 50 milioane lei, din care finanţarea nerambursabilă este de peste 41 milioane lei.

La Satu Mare, în mai sau iunie 2011, vor ajunge cinci autospeciale de stins incendii cu apă şi spumă, care se vor repartiza unităţilor de pompieri din localităţile Satu Mare, Carei, Tăşnad, Negreşti-Oaş şi Turţ. O autospecială pentru descarcerări grele şi o ambulanţă de reanimare vor completa parcul auto al Detaşamentului de Pompieri din municipiul Satu Mare, iar câte o ambulanţă de prim-ajutor va putea fi utilizată în punctele de lucru de la Carei, Tăşnad, Negreşti-Oaş şi Turţ, ne-a declarat directorul proiectului Gheorghe Strâmb.

De asemenea un număr de 196 angajaţi ai ISU „Someş” Satu Mare vor fi instruiţi în cadrul proiectului pentru a putea interveni cu noile echipamente.

Andrada Vasile

Lasati un comentariu