237 de pensionari vor beneficia de bilete de tratament în luna octombrie

• publicat la: 18 septembrie 2010
237 de pensionari vor beneficia de bilete de tratament în luna octombrie

În luna septembrie la Casa de Pensii s-au despus 1757 cereri pentru bilete de tratament şi s-au acordat 791 de bilete, acestea fiind aprobate de la centrul de la Bucureşti. Cei mai mulţi pensionari au optat pentru staţiuni ca 1 Mai, Băile Felix, Covasna, Vatra Dornei, Căciulata, Moneasa, Ocna Şugatag, Tăşnad, Sovata.

Pentru luna octombrie s-au depus 1795 cereri, iar pentru prima serie care începe din 7 octombrie vor beneficia 237 de pensionari, acestea potrivit declaraţiilor directoarei instituţiei Eugenia Sabou.

Costul biletului de tratament este  jumătate din pensie în cazul pensionarilor şi jumatăte din valoarea biletului, dacă salariul brut al persoanei este sub nivelul mediu al salariului pe economie şi integral dacă salariul brut al persoanei este peste nivelul mediu al salariului pe economie.

Beneficiază de bilete de tratament gratuite persoanele cu handicap, veteranii de război, persoanele persecutate din motive politice, deportate în străinatate, persoanele persecutate din motive etnice potrivit Legii nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale.Lista beneficiarilor acestor bilete se poate consulta pe site-ul www.cjpsatumare.datec.ro.

Andrada Vasile

Lasati un comentariu