Ultimele pregătiri la Şcoala generală nr.1

• publicat la: 9 septembrie 2010
Ultimele pregătiri   la Şcoala generală nr.1

Am vizitat zilele trecute o altă şcoală  generală din oraş pentru a vedea in ce stadiu sunt pregătirile pentru inceperea noului an şcolar.

Şcoala generală nr. 1 începe noul an şcolar cu peste 520 de elevi şi cu un nou director, in persoana doamnei Sidonia Varga.

Cei 520 de elevi sunt structuraţi in clase de limba română, maghiară şi germană.Bobocii acestui an vor fi cuprinşi in trei clase, câte una pentru fiecare limbă de studiu.

Corpul profesoral cuprinde  22 de profesori titulari, 14 învăţătoare şi 5 suplinitori. Până la ora actuală nu s-a aflat oficial cine va ocupa funcţia de director adjunct.Noul director ne-a insoţit prin curtea şcolii, prin sălile de clasă proaspăt zugrăvite şi aranjate şi ne-a arătat stadiul construcţiei pentru noul corp de clădire.

„Curtea se va amenaja cu întârziere din cauza clădirii care se construieşte, pe structura unui vechi laborator unde vor fi 6 săli de clasă ; sălile de clasă au fost zugrăvite, am primit clădirea de lângă noi( fostul Sanepid)  unde vom avea 4 săli de clasă, 1 sală de mese, 1 grup sanitar şi cabinetul sanitar” menţioneaza Sidonia Varga.

Şcoala este implicată într-un proiect „Împreună pentru viitorul nostru”, un parteneriat între şcoală, primărie, organizaţia non-guvernamentală  Kinderland şi Inspectoratul Şcolar Judeţean. „Proiectul se referă la petrecerea timpului liber  al copiilor, clasa despre care este vorba este clasa a II a B secţia maghiară unde avem 21 copii romi. Avem un al doilea cadru didactic calificat plătit de ONG care se va ocupa de aceştia. Programul mai implică şi o masă care li se oferă, aceasta va fi adusă de la cantina socială. Va fi un fel de „after school”. Acest program  durează un an de zile. Intenţionăm să facem acelaşi lucru şi cu clasa I B secţia maghiară,  dacă Primăria ne va asigura plata celui de-al doilea cadru didactic” ne-a declarat doamna director Varga Sidonia.

„Am participat la numeroase simpozioane şi la diverse expoziţii unde am obţinut multe premii: concursul Ecofotografia anului, teatrul Rotaract, concursul” Pământul în ochi de copil”, expoziţii la Consiliul Judeţean şi la Şcoala “Octavian Goga “din Satu Mare cu obiecte confecţionate de copii , pictură pe sticlă; la simpozionul din Pişcolt „Învăţ toata viaţa”, simpozionul din Oradea „Dascălul apostol neamului”, simpozionul din Satu Mare la şcoala Avram Iancu cu numele  „La mulţi ani Europa” cu lucrări ale copiilor şi lucrari ştiinţifice ale cadrelor didactice.Nu in ultimul rând ne mândrim cu rezultatele deosebite obţinute de elevii noştri la olimpiadele şcolare.”

In viitor, şcoala doreşte să depună un proiect Comenius şi unul „After School” pe fonduri UE.

Andrada Vasile

comentarii

de Daniela CIUTĂ la 9 septembrie 2010 - 17:31

Stimaţi cititori,
la postarea unui comentariu vă rog să lăsaţi deoparte invectivele, referirile la aspectul fizic al unei persoane precum şi obscenităţile.
In primul rând pentru a vă respecta , ca oameni . Unii dintre Dvs. aveţi copii, copii care au acces la internet. Gândiţi-vă la puterea exemplului.Dacă aveţi anumite aversităţi faţă de anumite persoane vă rog să le rezolvaţi in particular .Prin comentarii răutăcioase nu rezolvaţi nimic.Pe viitor , imi rezerv dreptul de a şterge comentariile care vor prezenta atacuri la persoană sau al căror limbaj nu va corespunde unui minim de bun-simţ.
VĂ INVIT la un dialog constructiv , care să ofere soluţii in rezolvarea problemelor noastre cotidiene de pe plan local.

de elemer la 9 septembrie 2010 - 17:40

Sunt perfect de acord nu dumneavostra dar dispare sarea si piperul….

de elemer la 9 septembrie 2010 - 18:06

unde dai si unde crapa! pot sa tot spui romanului sa fie decent…degeaba!

de Cristaney la 10 septembrie 2010 - 08:36

am fost sa scot pe fiica mea de aici ca-i plin de tigani si ce-o vazut in WC-uri anul trecut nu se poate zice

de Cristanej la 10 septembrie 2010 - 08:38

duc la Calaszanti

de Fan Cristaney la 10 septembrie 2010 - 12:57

sunt de acord cu Critanej e plin de Rromi si nu se poate asa

de trilulilu la 10 septembrie 2010 - 19:19

impartiala doar cu unii cu altii ba

de toth zoltan la 11 septembrie 2010 - 11:23

Din nefericire se incearca integrarea rromilor in comunitate, se incearca educarea lor, dar uitati ca se ajunge ca omul sa isi ia odrasla si sa il mute. Va cred ca ati ajuns in asemenea situatie sa va duceti copilul, si cred ca e o situatie deplorabila. Ar trebui sa se faca ceva si stim cu totii ca nu se va face. Asta e Romania, un stat de rromi in curand

de durere la 11 septembrie 2010 - 12:41

rrhomii ca rhommii da NEBUNII ??
(vezi planurile la v.lukaciu !)

de omicron la 11 septembrie 2010 - 14:39

integrarea tiganilor in societate trebuie facuta dupa modelul din ungaria „Jobbik”……ar trebui ca in romania „noua dreapta” sa faca dupa modelul unguresc saudupa modelul nemtesc ..de ce nu?

de omicron la 11 septembrie 2010 - 14:41

am uitat ceva…nu pot sa le spun rromi …imi cer scuze 🙂
cand aveti cursuri de reeducare cu ei anuntati-ma si pe mine…

de gizela merk la 11 septembrie 2010 - 15:55

@ de durere
iti doresc sa ai un copil autist sau cu un anumit sindrom,probabil asa iti vei da seama ce inseamna, nebunii sunt altceva decat copii cu cerinte speciale.

de gizela merk la 11 septembrie 2010 - 16:03

ati ajuns sa scrieti comentarii de toata jena la adresa copiilor nostrii si a scolilor, nu aveti pic de rusine

de toth zoltan la 12 septembrie 2010 - 14:22

Nu e frumos sa ne batem joc de altii si nici sa dorim raul cuiva, chestia e destul de banala aici in oraselul nostru mult iubit…nu exista bani, nu exista resurse pt a creea scoli speciale pt autisti si pt copii cu dizabilitati. Eu cred ca mai mult nu exista cap la acesti oameni, care tot arata ca se zbat si cand colo rezultatul e nul.

de tiganca la 17 octombrie 2010 - 17:28

S-apoi,manca-ti-as,dati pace la directoarea asta,mandra grasa si frumoasa,primareasa de-a partidului,care scoate din gentile”Woltan”,casate de doamna Basescu-Udrea niste proiecte,de-a manca tat””ciganyvegu””Lubisoru,mai pe romaneste.Om manca de tri ori pa zi,si-apoi dupa cina nici bunicu n-o lucrat,eventual dupa atata bunavointa,manca-i-as carnuta primaresei(ca are de unde),ne-om da pa burta plina cu programul ei „”after shave””,sa nu ragaim atata.Voi nu intelegeti esenta acestui program adus de ea si partidul ei iubit prin care nu ne-om mai trimite puradeii la cersit in parcari si-apoi n-om mai ciordi de-avem burta plina si ne-om duce la teatru s-ascultam concerte simfonice,organizate de d-l Bogi Georgescu,unde ne-a canta manele Ruha Baby si tat csoladu ca nu degeaba am dat noi,tiganii din Carei atatia muzsikusi integrati acestei tari!Tate cele bune primaresei,sa aibe rabdare cu noi,cand om face niste reclamatii si zbieraturi pa la directiune pentru rajkok si speram ca va avea mai multa rabdare decat Galileasa,ce-o fost pana amu stapana peste scoala,Devla s-o mance!

de Maria la 17 februarie 2012 - 06:39

Dapoi draga doamna daca asa conduci si dumitale acea scoala ca sotul dumitale primaria din Piscolt, apoi vai si amar si de colegii dumitale dar mai ales de elevi, ca in Piscolt de locuitori.Dapoi voi furati tot ce prindeti in cale.Daca mai stati mult pe scaun ramanem si saraci dar si prosti.Dapoi vreme vine, vreme trece, asa ca duceti-va si voi cu vantul alaturea dragii mei nesabuiti.

de Pali la 16 mai 2012 - 05:51

Scumpa doamna cam urat comportament aveti fata de colegi, sa ii sanctionati la salar ?urat de tot . Cand nu vei fi mare directoare oare cate prietene vei avea? Oare cine o sa mai stea de vorba cu tine? Cu ce obraz te vei uita la noi?dar taranul tot taran ramane.De la cine nu-i , nici nu te poți aștepta la mai mult. Te compatimim.Sarmana de tine.

Lasati un comentariu