Cercetătoarea Emilia Moroşan va fi premiată astăzi de Barack Obama

• publicat la: 13 decembrie 2010
Cercetătoarea Emilia Moroşan va fi premiată astăzi de Barack Obama

Cercetătoarea româncă Emilia Moroşan va fi premiată luni de preşedintele american Barack Obama cu distincţia PECASE, pentru debutul în cariera ştiinţifică.
În vârstă de 34 de ani, Emilia Moroşan este profesor-asistent de chimie, fizică şi astronomie la Universitatea americană Rice, din Texas.
Originară din Suceava, cercetătoarea româncă care locuieşte de 10 ani în SUA se numără printre cei 85 de oameni de ştiinţă care vor primi această distincţie, în cadrul unei ceremonii ce va avea loc la Washington DC.
Premiul este una dintre cele mai importante distincţii acordate de Guvernul SUA cercetătorilor aflaţi la început de drum în cariera lor şi a fost inaugurat de preşedintele Bill Clinton, în anul 1996.
Câştigătorii sunt desemnaţi de 10 departamente şi agenţii federale şi se aşteaptă să aducă importante contribuţii la economia SUA. De obicei, distincţiile sunt însoţite şi de fonduri de cercetare pentru o perioadă de până la cinci ani.
„Sunt foarte încântată! Bineînţeles, recunoaşterea aceasta este un lucru uimitor, dar partea cea mai bună e că voi primi mai multe fonduri şi voi putea angaja mai multe persoane care să facă această muncă minunată”, declara în noiembrie Emilia Moroşan, imediat după anunţul oficial al Casei Albe privind premierea.

sursa  adevarul.ro

comentarii

de Gabi D la 18 decembrie 2010 - 19:09

Felicitari romancei noastre care ne face cinste!
Domnule Basescu scoala romaneasca produce numat tampiti?Vedeti ce departe sunteti de realitate?

Lasati un comentariu