De ce eşti incă şomer

• publicat la: 10 decembrie 2010
De ce eşti incă şomer

Numărul şomerilor a crescut ingrijorător de mult in ultimii doi ani din cauza crizei financiare, iar mulţi dintre cei care aveau un loc de muncă satisfăcător au rămas „pe drumuri”.

Din păcate, mulţi dintre ei nu au reuşit să işi găsească un alt loc de muncă. Dacă te numeri printre aceştia, poate ar trebuie să te intrebi ce se intâmplă.

Cei de la All women stalk au consultat specialişti şi au găsit o serie de motive pentru care unele persoane sunt incă şomere.

Dacă dormi toată ziua, atunci nu te mira că eşti şomer. Ca să iţi găseşti un loc de muncă, trebuie să depui efort. Si in plus, somnul in exces nu face bine sănătăţii şi provoacă depresie.

Dacă eşti pasiv şi nu te implici, cu siguranţă vei rămâne şomer pentru o perioadă indelungată de timp. Locurile de muncă nu o să iţi „cadă in braţe”, aşa că mobilizează-te şi caută.

Dacă nu ai obţinut niciun interviu , deşi ai depus mai multe CV-uri, atunci refă-l. Asigură-te că ai scris corect gramatical, citeşte materiale care te invaţă cum să realizezi profesional un CV ca să atragi atenţia angajatorului şi să-l convingi că meriţi locul de muncă.

Poate eşti incă şomer pentru că şi-ai dat un număr de telefon greşit sau numărul tău de fix a fost suspendat. Asigură-te că ai dat corect datele de contact.

De asemenea, se prea poate să iţi convină poziţia de şomer. Ai mai mult timp pentru tine şi pentru hobby-urile tale. Dar nu e bine să te bazezi doar pe banii care ii primeşti de la Guvern. Nu e cazul să crezi că eşti implinit dacă nu ai nicio ambiţie in viaţă şi te mulţumeşti cu statutul de şomer.

Dacă nu ai incredere in propriile forţe, nici alţii nu vor considera că e cazul să te angajeze. Trebuie să ai incredere că eşti foarte bun in ceea ce faci ca să convingi angajatorul că eşti omul potrivit pentru ceea ce are el nevoie. Aşa că puţină incredere in sine nu strică.

Si nu in ultimul rând, e posibil să nu-ţi găseşti de lucru pentru că aplici pentru ceva la care nu te pricepi, cu speranţa că vei invăţa lucrurile din mers. Asigură-te că ştii ce vrei să faci ca să poţi avea un loc de muncă la care să dai ce ai tu mai bun.

sursa  Ziare.com

comentarii

de gabi la 11 decembrie 2010 - 05:23

pe cuvant daca nu e un articol scris de cei ce sunt la putere (nu conteaza culoarea politica). aroganta maxima, „vina e doar a individului, statul ofera toate conditiile, dormi toata ziua, de aia nu ai loc de munca, romane!!!”. patetic…

de Daniel la 12 decembrie 2010 - 16:37

desi toate sunt adevarate,articolul e penibil…deoarece au uitat cel mai MARE si EVIDENT motiv (in cazul Romaniei).Sau poate nu era articol facut pt Romania…care e un caz „unic”.

Lasati un comentariu