Moş Crăciun a plătit tainul pentru UDMR

• publicat la: 27 decembrie 2010
Moş Crăciun a plătit tainul pentru UDMR

Pentru ei se poate: 5,4 milioane de euro au plecat în Ajun de Crăciun către minorităţile proguvernamentale.
Chiar în Ajunul Crăciunului, peste 107 milioane de euro au plecat din sacul, în mod evident încă bogat, al lui Emil Boc către o serie de ministere norocoase, dar mai ales către UDMR şi minorităţile ai căror parlamentari au fost cuminţi anul acesta şi au susţinut Guvernul la cele patru mo­ţi­uni de cenzură. În Monitorul Oficial din 24 decembrie au fost publicate mai multe HG-uri prin care din Fondul de Rezervă au fost scoase 460.300.000 de lei, aproximativ 107 mi­lioane de euro.
Minorităţile naţionale au primit 5,4 milioane de euro prin două ho­tă­râri de guvern. Una dintre hotărâri di­­recţionează bani către Uniunea Sârbilor din România, pentru fi­na­lizarea Centrului Cultural Sârbesc din Timişoara, şi către Uniunea Culturală a Rutenilor, pentru înfiinţarea Centrului Cultural Rutean din Peregu Mare, judeţul Arad.
A doua hotărâre de guvern alocă di­rect 23 de milioane de lei pentru “sprijinirea organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale”. Banii sunt împărţiţi astfel: UDMR – 5,7 milioane de lei, Uniunea Ucrainenilor – 5,3 milioane de lei, Asociaţia Ita­­lienilor – 610.000 de lei, Asociaţia Liga albanezilor – 240.000 de lei, Asociaţia Macedonenilor – 380.000 de lei, Partida Romilor Pro-Europa – 10.000 de lei, Forumul Democrat al Ger­manilor – 960.000 de lei, Uniu­nea Armenlor – 220.000 de lei, Uniu­nea Bulgară din Banat – 1,14 mili­oa­ne de lei, Uniunea Croaţilor din România – 510.000 de lei, Uniunea Ru­tenilor – 190.000 de lei, Uniunea Democrată Turcă – 1,19 milioane de lei, Uniunea Slovacilor şi Cehilor – 10.000 de lei, Uniunea Tătarilor – 2,48 milioane de lei, Uniunea Elenă – 1,04 milioane de lei, Uniunea Polonezilor – 870.000 de lei, Uniu­nea Sârbilor – 1,4 milioane de lei.
Pentru că UDMR a avut în ultima perioadă supărări legate de neadop­tarea Legii educaţiei, a primit drept consolare 600.000 de lei pentru bu­getul local al Municipiului Sfântu Gheorghe, “pentru realizarea unor investiţii”.

Şi Biserica s-a bucurat la sacul lui Moş Boc, primind din Fondul de Re­zervă 3,5 milioane de lei pentru Secre­tariatul General pentru Culte.

Societatea Română de Radio şi TVR au primit câte 15 milioane de lei pentru plata unor datorii către societăţile comerciale care le-au închiriat staţiile de emisie, iar baronul PDL Pinalty s-a bucurat şi el în Ajun, căci Guvernul i-a trimis 500.000 de lei pentru finalizarea amenajării şi construcţiei Centrului Social Pietricica din Piatra-Neamţ.

Printre miniştrii cei mai cuminţi sau cei mai plăcuţi în ochii Moşului se arată a fi Anca Boagiu, care a pri­mit pentru Transporturi 107 milioane de lei pentru plata datoriilor la capitolul “ajutoare sociale în natură”. Ministerul Comunicaţiilor a primit 6,5 milioane de lei pentru plata programului e-România 2, Minsterul Mediului – 48 de milioane pentru plata datoriilor, iar Elena Udrea a primit şi ea  90 de milioane de lei, tot pentru plata unor restanţe la programul ANL. Ministrul Cseke a primit pentru Sănătate 42,7 milioane de lei, iar Valeriu Tabără – 107 pentru subvenţii în agricultură.

Guvernul a găsit şi ceva mărunţiş pentru a împărţi premii handbalistelor care au câştigat medalia de bronz la Campionatul European. Tot din Fondul de Rezervă au fost dislocate 1,5 milioane de lei pentru echipa naţională de handbal feminin, de premierea fetelor urmând să se îngrijească ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu.

sursa Jurnalul.ro

Lasati un comentariu