5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 30.08.2011

• publicat la: 30 august 2011
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 30.08.2011

România Liberă :Cum va lovi al doilea val al crizei ;Nimeni nu ştie exact dacă şi când se va opri vârtejul în care sunt prinse acum trezoreriile şi băncile din Europa şi SUA. Aproape nimeni nu îndrăzneşte să anticipeze care vor fi efectele exacte asupra economiilor emergente. Există doar un scenariu optimist, potrivit căruia valurile de euro şi dolari proaspăt-tipăriţi vor căuta oportunităţi în locurile cu potenţial de creştere, la fel ca până în 2008. Şi există multe scenarii pesimiste, în care falimentele băncilor şi ale statelor vor duce la o depresie chiar mai severă decât cea de după 2008.

EVZ: Câţi români câştigă o mie de euro pe lună. 94.000 de români reuşeau să depăşescă, la finalul lunii octombrie a anului trecut, un venit venit lunar brut de peste 5.000 de lei, cu 25% mai puţini faţă de aceeaşi perioadă din 2008, potrivit unei ample anchete a Institutului Naţional de Statistică (INS) asupra numărului de salariaţi şi nivelului salariilor medii. Dintre aceştia, potrivit datelor INS, circa 30.000 au un venit lunar mediu brut de 8.000 de lei, respectiv 5.600 lei net, adică circa 1.335 de euro.

Gândul: Google+ va suspenda probabil mâine profilurile utilizatorilor care nu-şi dau numele real, dar şi pe cele ale companiilor. Serviciul Google+, a cărui politică prevede ca utilizatorii să-şi dea numele real pe reţeaua de socializare, a anunţat că va suspenda profilurile persoanelor care folosesc nick-uri, dar şi pe cele ale companiilor. Astfel, conturile vizate nu vor putea avea acces la serviciile care necesită un profil activ, precum Google +, Google Buzz, Google Reader şi Picasa. Acest lucru nu îi va împiedica pe utilizatorii în cauză să folosească alte servicii  Google, precum Gmail.

Adevărul.Cu ce ne încălzim la iarnă fără subvenţii ? Încălzirea cu centrale termice de apartament pe gaze ar putea deveni mai ieftină în această iarnă, după ce Guvernul va elimina subvenţia acordată de la bugetul de stat. Specialiştii susţin că, pe termen mediu, tot racordarea la sistemul centralizat va fi mai rentabilă, pentru că preţul gazelor va creşte foarte mult în următorii ani.

ZF  Cât costă să prinzi loc în faţă la Fondul Proprietatea ? Remus Virgil Baciu, unul dintre cei trei vicepreşedinţi ai Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), a fost arestat pentru că ar fi primit 850.000 de lei în schimbul urgentării soluţionării anumitor dosare de despăgubire ale unor foşti proprietari de imobile naţionalizate, potrivit unui comunicat emis de Direcţia Naţională Anticorupţie. Miza dosarelor de despăgubire este uriaşă pentru că statul român mai are acţiuni la FP în valoare de 150 de milioane de euro, mult sub valoarea de miliarde de euro a cererilor depuse, astfel că mulţi încearcă să prindă acum „un loc în faţă” la „coadă” la ANRP pentru că după ce statul termină acţiunile nu se ştie ce se va întâmpla.

sursa MONEY.ro

Lasati un comentariu