După 40 de ani, Întâlnirea Generaţiilor

• publicat la: 30 august 2011
După 40 de ani, Întâlnirea Generaţiilor

UPDATE :  Şi-au confirmat participarea la eveniment prof.Marian Klein din Israel,prof.Margareta Popeea din Baia-Mare şi prof.Ileana Polner din Ungaria.

Duminică, 4 septembrie 2011, toţi absolvenţii Liceului Pedagogic Carei sunt aşteptaţi la Întâlnirea Generaţiilor,incepând cu orele 10,00,in curtea actualului Liceu Teoretic,pentru a aniversa 40 de ani de la inaugurarea acestui  aşezământ.

O întâlnire de suflet am putea spune,unde sunt aşteptaţi toţi cei care au absolvit cursurile Liceului Pedagogic dar şi cadrele didactice care s-au ocupat de pregătirea lor.

Un colectiv format din foşti directori şi absolvenţi ai instituţiei de învăţământ au scos la lumină cu acest prilej o carte cu caracter biografic, Intâlnirea Generaţiilor ,care prezintă întreaga activitate a liceului, între anii 1969-1983 ( mărturii, poezii, poze și date biografice).Până la această data şi-au confirmat prezenţa peste 500 de absolvenţi.

Panglica inaugurală de la  Liceului Pedagogic a fost tăiată la data de 15 septembrie 1969,primul director fiind prof. Cornelia Ierima.Până la acea dată,clasele Liceului Pedagogic au funcţionat la Liceul Iuliul Maniu dar din lipsa de spaţiu au avut nevoie de un nou aşezământ.Noua locaţie era o clădire deosebit de modernă la  acea vreme şi dispunea de toate facilităţile :avea un internat cu cantină,o sală festivă,atelier pentru maistrele -învăţătoare,grupe de aplicaţie pentru educatoare.

Absolvenţii Liceului Pedagogic din Carei, educatoare,învăţătoare, învăţătoare-maistre,au ocupat şi ocupă posturi în judeţul Satu Mare, Maramureş, Sălaj, Bihor sau alte judeţe şi chiar în alte ţări. Fiecare, la locul de muncă, a fost şi este apreciat, făcând cinste liceului care i-a pregătit. Unii absolvenţi şi-au completat pregătirea cu studii universitare, ocupând posturi de profesori, jurişti, ingineri, psihologi etc.  În perioada 1969 – 1983, au absolvit un număr de 1078 de cadre didactice dintre care 583 educatoare, 426 învăţătoare(i) şi 69 învăţătoare-maistre îndrumate la clasă de către profesori  diriginţi de înaltă ţinută morală şi profesională,dintre care amintim: Alice Streza, Iosif Ginal, Cornelia Derşidan, Cornelia Ierima,Constantin Olariu, Ioan Păcuraru, Paul Suceveanu, Florica Filip (Mihali), Elena Mayer, Gheorghe Klein, Victor Gliga, Elisabeta Gindele, Emil Boldur, Margareta Popeea,Margareta Sitar-Tăut, Margareta Lenghel, Ileana Polner, Rozalia Harsányi, Ioan Şerban, Leontina Roşca, Aurelia Mocianu, Florica Fabian, Melania Costin, Maria Berteanu, Clara David, Viorica Szabo şi alţii.

Cartea ”ÎNTÂLNIREA GENERAŢIILOR” reprezintă o lucrare deosebit de importantă  nu doar pentru învăţământul careian, ci şi pentru cel din această regiune a ţării. Cartea este structurată în patru mari capitole: Din noianul amintirilor,Pe cărări de munte,Mărturii ale pasiunii,omeniei şi talentului  precum şi Marea noastră familie.

Duminică ,4 septembrie 2011,programul va începe de la orele 10,00 urmând ca de la  11,00 să aibă loc  orele de dirigenţie,pe clase.În curtea şcolii, va avea loc  un moment festiv,de la orele 12,00, manifestările continuându-se  cu un program artistic cu interpreţi surpriză.

Organizatorii invită atât absolvenţii Liceului Pedagogic careiean  şi cadrele didactice cât şi pe cei care se simt  apropiaţi sufleteşte de acest liceu să vină la sărbătoarea de duminică pentru a se reîntâlni şi a depăna amintiri împreună.

„La Carei este pragul patriei,

Ţine minte…ţi-o spun şi azi,

Adâncită suferinţă,

Aici,la Carei,unde piatra sculptată învie !

Eroi străbuni,adormiţi,reînviaţi,din Isus plămădiţi !”  – Dumitru Iederan

Daniela Ciută

Lasati un comentariu