Elena Udrea: M-am gândit să candidez in Ţinutul Secuiesc

• publicat la: 30 septembrie 2011
Elena Udrea: M-am gândit să candidez in Ţinutul Secuiesc

Bine v-am regăsit! O veste, cu multe semne de intrebare, venită pe canalele de informatii media, ne anunţă că Elena Udrea, ministru cu greutate in Guvernul Boc, recunoaste oficial Tinutul Secuiesc!!!!
Uluitoarea declaratie de presă a acesteia a fost făcută ieri, in timpul unei vizite in judetul Harghita, vizită ce a vizat semnarea unor contracte de finantare, cu Consiliul Judetean.Dar să vedem ce spun fluxurile de stiri  despre acest subiect.

AGERPRES , agentia nostra nationala de stiri, a carei credibilitate nu putem sa o punem la indoiala, consemneaza ca Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat ieri seara, la Miercurea Ciuc, că ar veni să candideze în Ţinutul Secuiesc pentru a elimina un complex şi a pune capăt discuţiilor referitoare la ceea ce se întâmplă în judeţele Harghita şi Covasna.
Elena Udrea a făcut această declaraţie înaintea semnării unor contracte de finanţare, la sediul CJ Harghita, în contextul în care vorbea despre numărul mare de proiecte finanţate în judeţ de MDRT şi de felul în care ele au schimbat viaţa comunităţilor, mai spune sursa citata. Elena Udrea a semnat, la Miercurea Ciuc, un proiect inclus în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană privind modernizarea parcului central din municipiu şi două proiecte de promovare turistică a judeţului Harghita, în valoare totală de 5,7 milioane de lei. Tot în cursul zilei de joi, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului a semnat la Topliţa două proiecte incluse în Planul Integrat de Dezvoltare Rurală, în valoare de 7,7 milioane de lei.Azi, mai anunta sursa citata, Elena Udrea se va afla în judeţul Covasna.

ADEVARUL , care titreaza ” Elena Udrea vrea să candideze în Ţinutul Secuiesc” spune ca aceasta a susţinut joi, la Miercurea Ciuc, că ia în calcul varianta să candideze în Ţinutul Secuiesc pentru a colabora mai bine cu judeţele Covasna şi Harghita.
Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului a apreciat eforturile autorităţilor locale din Ţinutul Secuiesc atât când vine vorba despre activităţile care s-au desfăşurat în zonă, cât şi eforturile deosebite depuse pentru a accesa fondurile europene:
„Văzând cât de mult suflet am pus şi câte lucruri s-au făcut aici, fie că este vorba de drumuri, apă sau canalizare, reabilitare termică, de locuinţe ANL, chiar aşa cu Guvernul ăsta, care nu a avut foarte mulţi bani pentru că din nefericire am ajuns în timp de criză la conducerea acestui minister şi a trebuit să gestionăm fonduri relativ reduse. Ba bazin de înot, ba pationar la Cârţa… M-am gândit că poate ar fi o soluţie, dragi colegi, să vin să candidez aici, în Ţinutul Secuiesc. Atunci probabil şi colaborarea noastră ar fi mai bună şi nu ar mai fi niciun fel de discuţii în ceea ce priveşte ce se întâmplă în judeţele Covasna şi Harghita”.

“ De frica românilor, Elena Udrea vrea să candideze în Ţinutul Secuiesc “ titreaza COTIDIANUL care spune, la randu-i, ca Udrea vrea în Ţinutul Secuiesc! Declaraţia a fost făcută chiar de către Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, la Miercurea Ciuc. Sursa mai adauga ca Elena Udrea a mai spus că autorităţile locale de acolo au făcut eforturi deosebite şi au reuşit să acceseze foarte multe fonduri europene.

Si EVENIMENTUL ZILEI  titreaza “ Udrea: Poate ar fi bine să candidez în Ținutul Secuiesc. Poate trecem și peste un complex” si spune ca ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat joi seara, la Miercurea Ciuc, că ar veni să candideze în Ţinutul Secuiesc pentru a pune capăt discuţiilor referitoare la conflictele din judeţele Harghita şi Covasna:

(…) “ Uitaţi că în felul acesta poate trecem şi peste un complex şi dacă aş fi aici, mai aproape de toate aceste proiecte, atunci poate că am colabora şi mai bine şi nu vor mai fi discuţii faţă de ceea ce se întâmplă în judeţele Harghita şi Covasna”, a afirmat Elena Udrea, înaintea semnării unor contracte de finanţare, la sediul CJ Harghita.

Declaratie „pe bune” sau facuta sa inmoaie inimile localnicilor din Miercurea Ciuc? Se intreaba cei de la AGENDA care spun si ei ca Elena Udrea a anuntat ca ar veni sa candideze in Tinutul Secuiesc!

Tot AGENDA spunea insa,, cu patru luni in urma, ca Elena Udrea nu are intentia sa candideze la Presedintie, nu vrea nici functia de premier si lasa alti pedelisti, daca nu cumva partidul va sustine chiar un reprezentant al societatii civile, sa se bata pentru Primaria Capitalei!
Declaratiile din mai au fost facute intr-o emisiune la TVR in care Udrea a afirmat ca anul 2014, in care vor avea loc prezidentialele, ar putea fi anul unei femei , daca se gaseste femeia-candidat potrivita. Intrebata daca va candida  la Presedintie, ea a dat un raspuns negative.
Actualul ministru dezvoltarii regionale si turismului a anuntat, in aceeasi emisiune, ca nu va candida la Primaria Capitalei pentru a contracara „campania furibunda” a PNL impotriva ei si a Legii Capitalei! Elena Udrea sustine ca PDL va gasi un candidat potrivit pentru acest post. Ea i-a enumerat pe Silviu Prigoana, Liviu Negoita si Sulfina Barbu ca exemple de posibili candidati PDL, insa nu este exclus ca PDL sa sustina un candidat care in prezent nu este in formatiune, adica un reprezentant al societatii civile sau un om de afaceri.

Dincolo de decizia pe care o sa o ia, in final, Elnea Udrea, referitor la posibila sa candidatura, ramane de clarificat o problema foarte grava, in opinia mea: prin afirmatiile sale, de la Miercurea Ciuc, ministrul Turismului si Dezvoltarii din Guvernul Boc a oficializat “Tinutul Secuiesc”!
Chestiune care poate naste, de acum inainte, multe si aprige dispute si care, fara indoiala ,va da si mai multa apa  la moara pretentiilor la autonomie, indelung clamate de liderii minoritatii entice maghiare din Romania , secondata de puterea de la Budapesta.

sursa ziare.ro

Lasati un comentariu