Fără Eminescu, Ateneu şi colinde in reclame – proiect de lege

• publicat la: 26 decembrie 2011
Fără Eminescu, Ateneu şi colinde in reclame – proiect de lege

Deputatul PSD Victor Socaciu a initiat o propunere legislativă prin care cere interzicerea folosirii in reclame a unor simboluri ale patrimoniului cultural românesc, precum colindele vechi, Ateneul Român sau statuia poetului Mihai Eminescu.

Socaciu urmăreşte, după cum explică in expunerea de motive, să fie interzisă „folosirea abuzivă in cadrul comunicarilor comerciale audiovizuale, in special in cadrul spoturilor publicitare, a unor elemente care fac parte din patrimoniul cultural naţional”.

„Astfel de spoturi sunt din ce in ce mai frecvente, precum folosirea de către o firmă de telefonie in scopuri publicitare a unui vechi colind românesc care face parte din patrimoniul cultural imaterial sau de către o companie farmaceutică a clădirii Ateneului Român si a statuii poetului national Mihai Eminescu, elemenente protejate prin Legea 182/2000 privind protejarea patrimoniului cultural national mobil”, explica Socaciu.

In opinia social-democratului, interzicerea unor astfel de practici garantează protejarea patrimoniului national si in domeniul comunicărilor comerciale audiovizuale.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu