Imprumut de 400 de milioane de euro de la Banca Mondială pentru România

• publicat la: 23 decembrie 2011
Imprumut de 400 de milioane de euro de la Banca Mondială pentru România

Banca Mondială acordă României un imprumut de 400 de milioane de euro pentru sustinerea reformelor fiscale, pentru protectia sociala si sectorul financiar, a anuntat, vineri, BM printr-un comunicat.

Consiliul Director Executiv al Bancii Mondiale a aprobat pe 19 decembrie un imprumut bancar international pentru reconstructie si dezvoltare in valoare de 400 milioane euro pentru Romania.

Scopul imprumutul este de a sustine reformele Guvernului privind administrare fiscala, protectie sociala si sector financiar, astfel incat Romania sa iasa din criza economica si financiara pe o pozitie mai puternica, se arata in comunicat.

“Guvernul roman a decis, cu ceva timp in urma, in cooperare cu partenerii sai internationali, ca, in contextul crizei globale, este nevoie sa abordeze urgent provocarile existente. Romania face progrese, iar comunitatea internationala, inclusiv Banca Mondiala, este gata sa sprijine agenda tarii”, a precizat in comunicat Peter Harrold, country managerul pentru Europa Centrala si Tarile Baltice.

Acesta este al treilea imprumut pentru politica de dezvoltare care va fi dat Romaniei, intr-o serie de credite evaluate la un miliard de euro. Programul este parte a pachetul de suport al Fondului Monetar International (FMI) si Comisiei Europeana (CE) evaluat la 20 miliarde de euro pentru Romania lansat in mai 2009.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu