Fenomen unic pentru 2012 în noaptea de sâmbătă spre duminică . Vom vedea o “superlună”

• publicat la: 5 May 2012
Fenomen unic pentru 2012 în noaptea de sâmbătă spre duminică . Vom vedea o “superlună”

Luna va fi mai aproape de Pământ decât în restul acestui an şi, totodată, în faza de lună plină – fenomen cunoscut ca “superlună”, putând fi văzută uşor mărită (cu 14%) şi mai strălucitoare (cu 30%) -, în noaptea de sâmbătă spre duminică, potrivit science. nasa.gov.

Duminică dimineaţă (5.30, ora României), luna va fi la cea mai apropiată distanţă de Pământ decât a fost şi va mai fi pe parcursul anului 2012, potrivit site-ului Observatorului Astronomic “Vasile Urseanu” din Capitală.

Apropieri între Lună şi Pământ se înregistrează la fiecare 27,5 zile, însă aceasta din mai coincide cu faza de lună plină, care se produce la rândul ei la fiecare 29,5 zile. Această apropiere care coincide cu faza de lună plină, ce se produce o dată pe an, face ca acest corp ceresc să aibă un aspect uşor mărit şi mai strălucitor.

Pe coasta de est a Americii, fenomenul de “superlună” va putea fi observat la 23.34, însă în România va fi la ora 5.30, când Luna apune.

Anul trecut, fenomenul de “superlună” s-a produs pe 19 martie, când Luna a fost cu 400 de kilometri mai aproape de Pământ. “Ca de obicei, nu a fost raportat niciun incident”, notează NASA.

sursa mediafax

Lasati un comentariu