Festivalul Fără Bariere-21 mai

• publicat la: 19 mai 2012
Festivalul Fără Bariere-21 mai

Luni 21 mai, de la ora 18.00,Teatrul de Nord prezintă la  Sala Studio,Asociaţia Macondo cu    M-AM ÎNTORS DE LA SUPERMARKET ŞI I-AM TRAS O MAMĂ DE BĂTAIE FIULUI MEU, după texte de Rodrigo Garcia, cuAdina Lazăr(absolventă a Facultăţii de Teatru şi Televiziune, secţia Actorie, clasa prof. Ionuţ Caras/ Mara Opriş – promoţia 2010)

durata: 45′

Personajul acestui one man show este oglinda unei societăţi care a uitat verbul „a repara” şi trăieşte sub emblema verbului „a înlocui”: totul se aruncă, totul e de vânzare, totul se… înlocuieşte. Ruptura în aceasta viaţă de schimb apare tocmai în momentul în care, într-o vizită la supermarket, „ea” îşi vede viata expusă pe rafturile cu produse şi realizează că „mi-am petrecut toata viata cu mâinile goale, murdare, ducând, aducând şi folosind întâmplările celorlalţi”. Spectacolul are la baza textul lui Rodrigo Garcia şi îşi propune un atentat criminal la adresa îmbuibării şi corporatizării spiritului uman; un atentat purificator pentru recâştigarea sinelui având ca singură armă adevărul…

Luni 21 mai, de la ora 19.30,Teatrul de Nord  prezintă la  Sala Mare ,Teatrul Odeon Bucureşti cu

NATURĂ MOARTĂ CU NEPOT OBEZ de Ion Sapdaru,in regia lui  Eugen Făt si scenografia:  Constantin Ciubotariu

distribuţia:

Pompiliu: Pavel Bartoş

Vanda: Dorina Lazăr

Cesonia: Rodica Mandache

Mirela: Oana Ştefănescu

Lili: Nicoleta Lefter

durata spectacolului: 1h, 20’

spectacol titrat în limba maghiară

Ion Sapdaru – actorul pe care cu siguranţă îl ştiţi din filmele Noului Val românesc „A fost sau n-a fost”, „California Dreaming” sau „Amintiri din Epoca de Aur” – se află acum în postura de dramaturg care, de altfel, nu-i vine rău deloc. Are stofă, cum s-ar zice.

Textul său are sinceritate, personalitate şi bună aderenţă la schema şi principiile spectacolului de teatru şi, implicit, priză la public, şi aceasta deoarece atât autorul piesei cât şi regizorul Eugen Făt nu s-au aruncat în invenţii artificiale sau pretenţioase. Au fost preocupaţi de autenticul unor caractere,situaţii, de adevărul recognoscibil şi semnificativ. (Ileana Lucaciu, 6 aprilie 2011, blogspot)

„Povestea tristă dar şi comică a lui Grasu’ Contrabasu este rodul unor experienţe proprii dar şi a unor întâlniri cu oameni simpli, cu care am trăit şi mai trăiesc alături şi care nu au nimic interesant în ei: nu sunt eroi, nu au aptitudini excepţionale, aspiraţii intergalactice, nu duduie de înţelepciune, nu sunt sfinţi dar nici diavoli, au o singură calitate – sunt oameni. Şi iubesc.”

Ion Sapdaru

Luni 21 mai, de la ora 21.30 laTurnul Pompierilor ,UniForm -Concert Alternative Rock

Adrian Bologa – chitara bas, voce, vioară

Dan-Alex Ternar – chitară

Glad Berindei – voce, clape, chitară acustică

Sebastian Arvai – tobe, voce

Adam Dobie – clape, voce

Trupa UniForms-a format în primăvara lui 2011, din oarecare plictiseală şi foarte multă prietenie, apoi, după câteva cântări, a devenit un proiect serios. Toţi membrii trupei au experienţe diverse în trupele din oraş, cum ar fi Crimson, Stand Alone sau Cultura Sub Cenzură. În momentul acesta avem piese proprii pentru 2 albume şi în general nu cântăm covere decât dacă le adaptăm în stilul nostru. Am concertat până acum destul de puţin dar bine (în Satu Mare şi în Cluj).

Lasati un comentariu