Minor careiean reţinut pentru tâlhării repetate şi violenţe

• publicat la: 22 mai 2012
Minor careiean reţinut pentru tâlhării repetate şi violenţe

Un elev de 16 ani, din Carei, suspectat de comiterea unui furt din locuință și a două tâlhării, constând în sustragerea de bunuri prin agresarea a două persoane, a fost reținut pentru 24 de ore de polițiștii de investigații criminale, fiind încarcerat în Arestul Inspectoratului.

La sfârșitul săptămânii trecute suspectul, elev în clasa a IX-a, și-a agresat un coleg în vârstă de 15 ani, în incinta unității de învățământ, și i-a sustras telefonul mobil. Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Carei, investigând condițiile comiterii infracțiunii sesizate, au stabilit că suspectul a atras victima prin violențe și amenințări, în toaleta situată la parterul liceului, cerându-i toți banii pe care-i are asupra sa. Continuând să-și agreseze colegul, băiatul i-a luat din buzunar un telefon mobil și suma de 1 leu, atât cât avea victima asupra sa.

Extinzând cercetărilor, polițiștii au depistat că în urma că 10 zile, suspectul a mai exercitat violențe asupra colegului său, tot în toaleta imobilului, lovindu-l în repetate rânduri cu pumnii în piept și în abdomen doar pentru a-i inspira frică, fără a-i sustrage bunuri sau sume de bani.

Minorul suspectat de comiterea acestei tâlhării a mai fost cercetat în cursul anului trecut de polițiștii careieni pentru săvârșirea unei alte infracțiuni de tâlhărie și a unui furt calificat, dintr-o locuință.

În 28 noiembrie anul trecut, același suspect a furat din mâna unei femei de 40 de ani un portofel ce conținea sume de bani și acte, iar în momentul în care partea vătămată a încercat să-și recupereze bunul, minorul a ripostat violent, lovind victima cu pumnul şi piciorul, cauzându-i traumatisme la nivelul feţei, al mâinilor şi genunchilor. În timp foarte scurt, tânărul, ce nu împlinise la data respectivă vârsta de 16 ani, a fost depistat de polițiștii careieni și cercetat pentru fapta comisă.

Tot în sarcina minorului polițiștii au reținut și comiterea unui furt dintr-o locuință, prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 10.000 lei, însumând și contravaloarea distrugerilor cauzate în scopul sustragerii de bunuri.

Având în vedere probele administrate în cauză ce au demonstrat întreaga activitate infracțională a suspectului, N.D., de 16 ani, din Carei, polițiștii au emis pe numele acestuia ordonanță de reținere pentru 24 de ore, adresând Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei propunere de arestare preventivă.

Polițiștii au intervenit pentru aplanarea unui scandal provocat într-un bar din Pișcari

Patru persoane care au provocat scandal public într-un bar din localitatea Pișcari, proferând amenințări și distrugând bunuri, sunt cercetate de polițiștii Secției 4 Beltiug Poliție Rurală, pentru comiterea infracțiunilor de ultraj contra bunelor moravuri, distrugere și amenințare.

În cursul zilei trecute, 21 mai a.c, polițiștii au fost sesizați prin intermediul unui apel de urgență 112, recepționat în jurul orei 19.00, cu privire la izbucnirea unui scandal într-un bar din localitatea Pișcari. Polițiștii rurali ce s-au deplasat de îndată la fața locului, au identificat persoanele implicate în scandal, demarând cercetările în cauză.

Astfel, s-a stabilit că un grup format din patru persoane, Florin S., de 35 de ani, concubina acestuia Margareta M., de 32 de ani, Ludovic G., de 25 de ani, Samuel S., de 26 de ani, toți din localitatea Terebești, pe fondul consumului de alcool s-au dedat la manifestări contrare ordinii și liniștii publice, proferând injurii și amenințări cu moartea, distrugând bunuri din incintă – au spart pahare, sticle, au rupt un tac de biliard, au îndoit cadrul metalic al unei mese – valoarea prejudiciul material cauzat fiind de aproximativ 500 lei.

Atitudinea agresivă a suspecților a atras indignarea persoanelor prezente în momentul respectiv în local, determinându-i să părăsească incinta.

Pe numele suspecților polițiștii Secției 4 Beltiug Poliție Rurală au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul comiterii a trei infracțiuni: ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea liniștii publice, amenințare și distrugere.

Polițiștii aceleiași secții de Poliție Rurală instrumentează și o altă cauză având drept obiect comiterea unei agresiuni, de această dată într-un bar din localitatea Viile Satu Mare.

Doi bărbați de 34 și 55 de ani, implicați într-un conflict izbucnit în bar, au formulat plângeri penale în cuprinsul cărora se reclamă reciproc pentru comiterea de infracțiuni de lovire și alte violențe. Daniel V., de 34 de ani, din Satu Mare a prezentat un certificat medico-legal ce atestă că a suferit leziuni ce necesită pentru vindecare 6 – 7 zile de îngrijiri medicale, iar Desideriu M., de 55 de ani, din Viile Satu Mare, ce a fost internat la Secția Chirurgie a Spitalului Județean reclamă la rândul său că a fost agresat de bărbatul de 34 de ani.

Polițiștii investighează condițiile concrete în care aceste infracțiuni au fost comise, urmărind identificarea tuturor persoanelor implicate în scandal și antrenarea răspunderii penale a suspecților.

Lasati un comentariu