Ponta cere înapoi banii daţi de fostul guvern primăriilor

• publicat la: 8 mai 2012
Ponta cere înapoi banii daţi de fostul guvern primăriilor

Guvernul a decis, în şedinţa de marţi, să recupereze din conturile autorităţilor locale banii alocaţi de fostul Guvern, din Fondul de rezervă bugetară, şi încă necheltuiţi a anunţat premierul Victor Ponta, citat de Mediafax.

Premierul Victor Ponta a anunţat, luni, în plenul Parlamentului, că a cerut specialiştilor din Ministerul Finanţelor să propună în şedinţa de marţi a Guvernului o soluţie prin care banii acordaţi de fostul Guvern către primăriile PDL să fie recuperaţi şi folosiţi la salarii şi pensii.

El a amintit că a criticat în numeroase rânduri modul în care Guvernul Ungureanu a cheltuit „ilegal şi ilegitim” 170 milioane euro din Fondul de rezervă, pentru a finanţa campania electorală a unor aleşi locali PDL.

„Mă angajez ca Fondul de rezervă să nu mai fie folosit niciodată pe criterii politice, pentru campanii electorale, ci doar conform legii, pentru situaţii cu adevărat de urgenţă. Mai mult, am solicitat specialiştilor din Ministerul Finanţelor ca mâine (marţi-n.r.), printr-un act normativ, să încercăm să recuperăm acei bani, de 170 milioane euro, şi să-i folosim acolo unde avem cu adevărat nevoie, la reîntregirea pensiilor şi a salariilor”, a spus Ponta.

Premierul desemnat a anunţat totodată că va propune în prima şedinţă a Guvernului, care urmează să aibă loc marţi, un act normativ pentru restituirea sumelor reţinute ilegal pensionarilor pentru CASS.

La începutul lunii aprilie, prin hotărâre, Guvernul a alocat primăriilor fonduri totale de 648 milioane lei (echivalent a 148 milioane euro), din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Guvernului, cei mai mulţi bani fiind acordaţi primăriilor PDL.

De asemenea, Guvernul a decis în şedinţa de marţi să retragă recursul formulat de fostul Executiv la decizia instanţei de suspendare a hotărârii fostului Cabinet privind înfiinţarea unei noi facultăţi în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş, potrivit Mediafax.

Ponta a mai spus că, de la 1 iunie, salariile bugetarilor vor creşte cu 8%, iar diferenţa până la nivelul din 2010 va fi acordată în decembrie.

sursa ziare.ro

comentarii

de lola la 11 mai 2012 - 19:02

Nu-i asa ca seamana cu MIKEY MOUSE?

Lasati un comentariu