Prima împărtăşanie

• publicat la: 21 mai 2012
Prima împărtăşanie

Pornind de la îndemnul lui Isus “Lăsaţi pe copii să vină la mine” se deschide o gamă largă a responsabilităţilor atât pentru părinţi cât şi pentru întreaga Biserică de a avea grija pe lângă preocupările trupeşti şi de creşterea spirituală a darurilor ce le-am primit de la Dumnezeu, copii noştri.  Această responsabilitate de multe ori datorită preocupărilor noastre zilnice al acestei lumi moderniste rămâne pe un loc mai retras în lista noastră. Aşa cum fiecare dintre noi avem grijă de trupul nostru , hrănindu-l, înbrăcându-l, şi de asemenea avem atenţia ca să nu purtăm greutăţi pe care nu le biruim , tot aşa trebuie să avem o grijă aparte pentru sufletul nostru. Cum? Hrănindu-l de fiecare dată cu fericire, bucurie care este în primul şi în primul rând comuniunea cu Dumnezeu, Îmbrăcându-l cu darurile şi virtuţile primite de la Dumnezeu. De asemenea trebuie să înlăturăm greutăţile care ne împiedică să fim în deplină comuniune cu Dumnezeu, greutăţi care ne apasă şi ne fac să ne abatem de la Drumul cel bun,greutăţi care  sunt PĂCATELE noastre.Putem să scăpăm de acestea  prin participarea la Spovedanie şi la masa lui Dumnezeu, Sfânta Înpărtăşanie.

Conştienţi de aceste lucruri, şi după o perioadă de pregătire intensă, 5 copii ai parohiei Greco- Catolice Sf. Andrei din Carei, Ciobâncan Dryand Ralf, Costin Alexandru, Mihalca Teodora, Suiogan Georgiana şi  Săsăran Stephanie,se se vor apropia pentru prima oară de Isus prezent in taina Sfintei Euharistii, pentru a primi în dar Pâinea Vieţii, în Duminica dinaintea Coborârii Spiritului Sfânt,în cadrul unei liturghii solemne de la orele 10:00

La ora 9:00 aceşti copii se vor apropia de Scaunul de Spovada unde se vor dezbrăca de păcate, după care la ora 10:00 va începe procesiunea urmată de Sf Liturghie. Momentul culminant pentru aceşti îngeraşi va fi recitarea Rugăciunii dinaintea sfintei Împărtăşanii împreună cu părinţii, bunicii precum şi de întreaga comunitate, urmâmd apoi   Împărtăşania, când îl vor primi pentru prima oară în viaţa lor pe Isus Cristos.

Sunteţi aşteptati să participaţi  în număr cât mai mare la această bucurie a copiilor noştri, cerându-vă să vă rugaţi pentru ca aceasta întâlnire cu Isus să rămână mereu în inimile lor şi să audă de fiecare dată această chemare “ Lăsaţi copiii să vină la Mine, că a unora ca aceştia este Impărăţia cerurilor, ( Matei 19,14)”.

În duminica următoare,pe data de 3 iunie 2012,la cea de-a doua parohie greco-catolică din oraş, Parohia Sf.Anton de Padova,va avea loc un eveniment similar,cu începere de la ora 10,00.

În Duminica  Rusaliilor  sau Duminica Cincizecimii,ziua când  praznuim minunea Pogorarii Duhului Sfant peste Apostolii Domnului si, de asemenea, ziua intemeierii Bisericii crestine in lume,un numar de şase copii din această parohie îl vor primi în viaţa lor pe Isus Euharisticul.După o perioadă de intensă pregătire, Oprea Şuta Vivien,Cadar Raul,Gorcsi Marcusz,Gorcsi Emanuela,Racolţa Alina şi Todor Csaba-Mihai vor  primi  din mâna preotului paroh Cristian Bălan prima Sfântă Împărtăşanie.

Prima Sfântă Împărtăşanie este doar începutul unui drum spiritual care a fost deschis prin Botez, dar acum copiii îl încep conştient şi au nevoie de sprijin, de încurajare, de un exemplu personal. Ei trebuie ajutaţi să meargă mai departe pe drumul Luminii, să fie pregătiţi pentru alegerile importante ale vieţii. Totul depinde de modelul de viaţă pe care părinţii şi învăţătorii lor îl oferă.

redactia

Lasati un comentariu