Reţete simple pentru sosuri de vară

• publicat la: 30 mai 2012
Reţete simple pentru sosuri de vară

Se spune că tonul face muzica, iar sosul dă gust salatei. Sosul sau dressingul este cel care transformă o salată banală intr-o bunătate. Dacă acest sos este si o sursă de minerale si vitamine, totul impachetat in puţine calorii si cât mai putine grăsimi, atunci rezultatul este unul perfect.

Sosul verde este perfect pentru brânză, carne si legume, fierte sau crude, este perfect in salate si este bogat in vitamine si minerale.

Ca sa faci sosul verde ai nevoie de 100-150 de grame de funze de spanac sau frunze de papadie. Iti mai trebuie o legatura mare de patrunjel, 50 de grame de nuci, patru linguri de ulei de masline, o lingura rasa de miere si doua linguri de suc de lamaie.

Verdeturile se spala si se scurg bine de apa. Curata nuca si piseaza-o usor. Pune toate ingredientele intr-un blender si omogenizeaza bine. Nu trebuie sa fie pasta, ci doar bine amestecate. Pune sosul intr-un vas, apoi adauga sare si piper dupa gust. Mai poti pune miere sau/si suc de lamaie, pana ajungi la gustul final, pe placul tau. Sosul se poate pastra pentru 24 de ore in frigider intr-un recipient inchis bine.

Sosul de busuioc se poate tine la frigider o saptamana. Sosul merge foarte bine alaturi de oua, branza si in salatele de rosii, la salata verde, la salata de fasole verde sau in salatele de cruditati. Este foarte bun alaturi de paste si orez.

Ca sa faci sos de busuioc ai nevoie de o ceapa mare, o legatura mare de busuioc proaspat, un catel de usturoi, o lingurita rasa de boia de ardei (iute sau dulce), sase linguri de ulei, trei linguri de otet balsamic rosu sau alb, o lingurita de miere, o lingurita rasa de sare. Din toate aceste ingrediente rezulta sos sufiecient pentru cinci-sase salate.

Curata ceapa si usturoiul. Pune toate ingredientele intr-un blender. Mierea o poti dizolva intr-o lingura de apa calduta. Pune sosul intr-un borcan. Mai pune sare si piper, dupa gust, daca este nevoie. Daca vrei un sos mai gros adauga o lingura de amidon de porumb si amesteca bine. Sosul se poate pastra la frigider, acoperit.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu