Antonescu: Este victoria impotriva regimului Băsescu, Ponta va fi premier

• publicat la: 9 decembrie 2012
Antonescu: Este victoria impotriva regimului Băsescu, Ponta va fi premier

Co-presedintele USL, Crin Antonescu, a multumit alegătorilor ca au infruntat conditiile meteorologice pentru a da un vot aliantei politice de centru-dreapta si a declarat ca este o victorie impotriva „regimului Traian Băsescu”.

„Multumesc alegătorilor, au arătat că sunt constienti de acest lucru major, dreptul de vot liber, drept pentru care atatia au luptat. Le multumesc celor care au dat votul lor USL, va spunem că fără dumneavoastra, USL nu ar fi existat, USL nu ar fi rezistat”, a inceput liderul liberal.

„2012 a fost intr-adevăr anul victoriei, este victoria dumneavoastra, o victorie obtinuta greu, cu incredere, cu tenacitate, cu rabdare. De la infiintarea USL pana azi, am fost tinta diversiunilor, calomniilor, intrigilor, ne-am pastrat unitatea pentru ca v-am avut in spatele nostru, pentru ca stim increderea pe care v-ati pus-o in noi”, a aratat Antonescu, care a precizat ca votul de la parlamentare „este cel mai mare scor politic pe care o alianta l-a obtinut din ’90 incoace”.

Antonescu a declarat: „Este victoria impotriva regimului Basescu. Acest vot pe care il vom analiza atunci cand toate voturile vor fi numarate, dar care nu mai poate fi pus la indoiala ca fiind expresia unei vointe de majoritate absoluta, ii ia dreptul lui Traian Basescu de a se mai juca cu destinul dumneavoastra. Este sentinta dreapta definitiva pe care ati dat-o regimului Basescu”.

Co-presedintele USL a aratat ca, daca anul 2012 a fost victoria impotriva lui Basescu, „2013 trebuie sa fie anul victoriei impotriva crizei, saraciei”.

Antonescu a continuat spunand ca incepe proiectul USL: „Romania puternica, stapana pe destinul ei”.

Liderul liberal a tinut sa incheie cu o apreciere la adresa iesirilor publice ale presedintelui Traian Basescu si europarlamentarului Traian Ungureanu. Pe primul l-a acuzat de minciuna, pe cel din urma de incitare la scindarea tarii in functie de optiunea politica.

„Un ultim cuvant pentru ceea ce a fost o iesire iresponsabila a lui Traian Basescu ieri, a lui Traian Ungureanu azi: sambata, cand nimeni nu mai facea campanie, Basescu a mintit josnic si ticalos. Ii asiguram pe toti cetatenii ca programul USL inseamna consolidarea si restabilirea statului de drept, orientarea majora a politicii externe a Romaniei, prin realizarile sale, orientarea spre SUA, UE. Aceste realizari nu sunt ale lui Basescu, USL va avea drept puncte cardinale aceste orientari”.

In plus, a continuat Antonescu, „l-am vazut azi pe Ungureanu care facea apel la o parte a tarii sa salveze tara de teleormanizare. Sunt mandru ca sunt candidat si probabil senator in Teleorman, apelul aberant la scindarea tarii este o iresponsabilitate de grad maxim. Nu putem rupe Romania in functie de votul pe care unii il dau”.

Antonescu a incheiat subliniind: „Nu mai e niciun dubiu, premierul Romaniei va fi Victor Ponta”.

sursa ziare.com

comentarii

de un roman la 10 decembrie 2012 - 00:20

Speram sa fiu fericit in aceasta frumoasa seara de decembrie…dar din pacate nu e asa.Sunt un simplu roman ,apolitic,care din pacate nu ma pot bucura in aceasta seara de votul pe care cu incredere si speranta l-am dat USL.Si din pacate in situatia mea sunt cu siguranta milioane de romani care s-au mai ,,fript” in alte situatii votand PSD sau PNL.In 2004 inainte de al doilea tur al alegerilor prezidentiale Adrian Nastase anunta ca e deschis unei aliante cu Udmr si ii lua din nou in brate pe unguri asa cum o facea si Iliescu la inceputul anilor 90.Rezultatul a fost ca a pierdut alegerile mai ales in Ardeal,pentru ca la fel ca si mine, multi altii l-am votat pe Basescu doar pentru ca nu si-a manifestat direct optiunea in legatura cu Udmr.Rezultatul il cunoasteti…ne-a tras si el in piept.Acum in acest moment favorabil Usl si toti romanii demni nu cred ca au nevoie de Udmr la guvernare, pentru ca acest vot se va intoarce impotriva Usl la un moment dat ,pentru ca romanii prea sunt bataia de joc a politicienilor si a intereselor politicianiste.Ma mai gandesc sincer acuma daca la alte alegeri nu ar trebui ca ROMANI sa votam direct cu Udmr daca sunt atata de importanti si nu putem fara ei…
Ma-s bucura ca organizatiile judetene sau municipale ale Usl sa traga semnale de avertizare la nivel central pentru aceasta situatie de-a dreptul umilitoare.Este incredibil cum putem sa-i facem pe cei de la Udmr mereu invingatori…chiar suntem atat de prosti?
Iarasi daca o sa executati ordinele celor de la centru pentru ca asa spune disciplina de partid ,de maine veti fi din nou colegi de guvernare cu ,,fratii” de la Udmr care oricum si la Carei si in alte locuri (multe) din pacate is atenti cu noi romanii si ne respecta ca pe niste cetateni de rangul 3…Traiasca Romania !!!

de un roman la 10 decembrie 2012 - 00:27

Erata: m-as

Lasati un comentariu