Câştigătorii concursului „Mândru că sunt român”,

• publicat la: 3 decembrie 2012
Câştigătorii concursului „Mândru că sunt român”,

Campania „Mândru că sunt român” a ajuns la final, culminând cu Ziua Naţională a României, iar dintre sutele de mesaje si propuneri primite din partea românilor de pretutindeni am tras la sorti, impreuna cu partenerul nostru Groupon, numele câţtigătorilor celor trei vacanţe in România.

Cititorii Ziare.com s-au implicat in campania noastra de redescoperire a mândriei naţionale, contribuind cu propriile mărturii sau cu propuneri de  români ce ne reprezintă cu cinste in lumea intreagă.

Iata numele castigatorilor, extrase prin tragere la sorti:

Premiul I – Ioana Sălbaticu
Premiul II – Alexandra Margan
Premiul III – Cecilia Souca

Pentru cazul in care oricare dintre castigatorii enumerati mai sus nu poate sau nu isi doreste, pentru orice motiv, sa intre in posesia premiului oferit de Groupon (sau nu confirma in timp util), au fost extrase si trei *rezerve.

Rezerva I – Anca Damian

Reverva II – Constanta Dumitrescu

Rezerva III – Loredana Monac

*Castigatorii si rezervele au fost contactati pe e-mail si trebuie sa confirme in maximum 5 zile ca vor intra in posesia premiului. In caz contrar, premiul nerevendicat merge catre rezerva corespunzatoare. Daca nici rezerva nu confirma, se organizeaza o noua tragere la sorti, pentru premiile nerevendicate.

Va prezentam in cele ce urmeaza si propunerile castigatorilor si rezervelor:
Ioana Salbaticu

„Fii mândru că eşti român” inseamnă să fii iubitor de ţară. Când ascult imnul mă emoţionez.

M-am bucurat si m-am simtit tare mândră că sunt româncă când am văzut lucrările lui Brâncuşi expuse la Metropolitan Museum of Art din New York.

Din 1963 si pana in prezent au aparut in toata lumea peste 50 de carti si monografii si mii de studii si articole despre Brancusi, fapt ce demonstreaza ca este unul din cei mai mari creatori ai tuturor timpurilor.
Cum să nu fii mândru?
Alexandra Margan

Numele meu este Margan Alexandra, am 24 de ani si sunt din Timisoara… oras mare, curat, cu oameni veseli, sufletisti si mereu gata sa te ajute, motiv pentru care sunt mândră ca sunt româncă.

Trăiesc in România, o ţară pitorească, cu munti inalti, plini de comori, cu dealuri semete si campii inverzite, motiv pentru care sunt mândră că sunt româncă.

Avem sarmale, mămăligă, brânză grasă de vaci si lapte spumos, avem doine, avem bunici cu obrajii rosii, cu ochii mici si mainile muncite pe ogoarele patriei, motiv pentru care sunt mândăa că sunt româncă.

Poate e putin faţă de ce au scris altii, insă sufletul meu e plin de bucurie, cand vorbesc despre România (nu vreau sa sune pompos sau exagerat).

Cecilia Souca

Buna ziua, ma numesc Cecilia Souca, si impreuna cu familia mea traim de zece ani in periferia orasului Milano, Italia, si vreau sa spun tuturora ca de foarte multe ori in acesti ani ne-am simtit criticati si neindreptatiti, dar in aceasta toamna am aflat ca in apropiere de noi aveau loc Campionatele europene de canotaj, mai exact in perioada 14-16 septembrie, si am hotarat sa mergem si noi, chiar daca la multe insistente catre federatia de canotaj italiana ne-au raspuns ca nu stiu sa participe si echipaje romanesti.

In momentul in care au inceput finalele si am vazut in program ca sunt si echipe romanestiam fost fericiti, dar cand au inceput sa curga medaliile de aur,argint si bronz, AM FOST CEI MAI MANDRI TREI OAMENI din tribuna, mai ales ca italienii protestau spunand „mai au de gand romanii astia sa castige mult?”, noi fiind tara cu cele mai multe medalii!!!

Cat de mult mi-as dori ca spotivii nostri si mintile luminate ale tarii sa fie rasplatite in asa fel ca ei sa fie stimulati sa mai faca mandri si restul romanilor plecati prin alte tari!!!

BRAVO FEDERATIEI ROMANE DE CANOTAJ, NE-TI FACUT MANRI CA SUNTEM ROMANI PT PRIMA DATA DUPA ZECE ANI DE CAND SUNTEM PLECATI DE ACASA!

Anca Damian

Sunt mandra ca sunt romanca pentru ca avem un invatamant serios, care formeaza oameni capabili si responsabili!

Sunt mandra ca sunt romanca deoarece avem locuri foarte frumoase de vizitat si nu cred ca ne-ar ajunge viata ce-o traim sa le vedem pe toate!

Sunt mandra ca sunt romanca, pentru ca am avut cei mai renumiti poeti si scriitori, care au studiat in strainatate si care au descris in cel mai placut mod frumusetile tarii lor!

Dar cel mai important, sunt mandra ca sunt romanca pentru ca niciodata nu va muri spiritul patriotic al romanilor!

Constanta Dumitrescu

Traim intr-o lume in care munca si eficienta trebuie sa primeze si nu bla-bla-ul. Ma conformez deci alcatuind o altfel de poveste..

Propunere pentru o personalitate fascinanta: DAVID MARCIAN BLEAHU.

Povestea dumnealui in: „Spovedania unui neinvins”, carte autobiografica semnata de acelasi mare David Marcian Bleahu.

Orice alte cuvinte adaugate de mine ar constitui o impietate.. un orgoliu care sa-mi demonstreze ca respir acelasi aer cu acest OM; asa ca tac..

sursa ziare.com

Lasati un comentariu