Minifotbalul apreciat la nivel european

• publicat la: 13 decembrie 2012
Minifotbalul apreciat  la nivel european

În această săptămână la Amsterdam va avea loc cea mai importantă conferință dedicată dezvoltării fotbalului la nivel internațional. Singurul român invitat la acest eveniment este Răzvan Burleanu, președintele Federației de Minifotbal din România, dar și al European Minifootball Federation.

Răzvan Burleanu va reprezenta forul european de minifotbal la Amsterdam în cadrul celei mai importante întâlniri destinate sportului internațional, The International Football Development, unde va conferenția alături de Harry Been (Secretar General KNVB), Gerard Houllier (fostul manager al PSG, FC Liverpool, Olympique Lyonnais și Aston Villa), Raphael Morgulis (Information Manager, FIFA), Andrew Hailwood (The Football Association), Todd Beane (Johan Cruyff Football) și Les Reed (Southampton Football Club).

Anul 2012 a reprezentat un an istoric pentru minifotbal la nivel european. După ce în luna martie a anului 2012 se puneau bazele European Minifootball Federation, în luna septembrie se organiza la Chișinău cel mai important eveniment al minifotbalului european la care au participat 16 țări, miniEURO Moldova 2012, competiție câștigată chiar de echipa națională a României, pentru a treia oară consecutiv.

În momentul de față 24 de țări și peste 600.000 de practicanți de minifotbal din întreaga Europă vorbesc aceeași limbă a minifotbalului. Acest frumos sport este într-o continuă dezvoltare și anul 2013 ne aduce noi turnee naționale, dar și o nouă participare a României la Campionatul European de Minifotbal care va fi găzduit în luna septembrie în Germania, Croația sau Israel.

Lasati un comentariu