Naşterea Mântuitorului la Centrul Speranţa

• publicat la: 20 decembrie 2012
Naşterea Mântuitorului la Centrul Speranţa

În fiecare an copiii care frecventează Centrul Speranța al Congregației Surorilor Maicii Domnului marchează evenimentul Nașterii Mântuitorului prin activităţi artistice migălos elaborate. Alături de sora Leonia, sora Vicenția și sora Andreea, care este instructorul lor devotat, cei 23 de copii ai centrului, cărora li s-au adăugat “veteranii” ce au frecventat centrul și au rămas fideli prieteni ai acestuia, au pregătit invitaților două scenete și un miniconcert de colinzi.

Sceneta interpretată de elevii mai mari a avut ca temă debusolarea studenților, care se trezesc singuri printre străini odată plecați de acasă. Răspunsurile la întrebările vieții pe care și le pun se află întotdeauna aproape. Este Isus care se naște în Noaptea Sfântă de Crăciun, prietenul celor aflați în orice nevoie. Acesta a fost mesajul pe care micii actori au reușit cu mult talent și dăruire să-l transmită.

În cea de-a doua scenetă, interpretată de cei mici, spectatorii au primit în suflete vestea Nașterii Mântuitorului și au retrăit momentele în care acesta a venit pe lume într-o iesle saraca de vite.

La finalul spectacolului, președintele Consiliului Școlar al Elevilor de la Liceul Teoretic, Eric Kessler, alături de vicepreședintele Alexandra Onețiu și trei directori de departamente, însoțiți de prof. Gabriela Mențiu, a oferit Centrului Speranța o donație de cărți de beletristică și culegeri de limba română și matematică.Sora Leonia, coordonatoarea Centrului Speranța, a mulțumit celor prezenți, tuturor acelora care au fost ajutoarele Moșului dar mai ales voluntarilor fără de care nu ar fi posibile activităţile de la acest Centru de zi.

Cel mai asteptat personaj a  fost  Moșul, al cărui sac a cuprins cadouri bogate având în vedere că progresele și străduința copiilor care frecventează centrul s-a făcut auzită până în Laponia, unde acesta  locuiește  alături de reni și spiriduși.

Nicoleta Latis

Lasati un comentariu