35 de cupluri de aur in municipiul Carei

• publicat la: 24 ianuarie 2013
35 de cupluri de aur in municipiul Carei

 

Potrivit informaţiilor furnizate de Biroul de Registratură,cam.1  din cadrul Primăriei Carei,in cursul anului trecut 35 de cupluri din municipiul nostru şi-au aniversat nunta de aur,adică 50 de ani de la căsătorie.

„Fiecare dintre aceste cupluri primeşte in numerar suma de 500 de lei pe care o pot ridica de la casieria unităţii” a declarat pentru Buletin de Carei  una din angajatele de la acest serviciu.

Familia a reprezentat, de-a lungul timpului, instituţia fundamentală pentru supravieţuirea individului şi reproducerea societăţii, păstrătoarea tradiţiilor şi a valorilor indivizilor, un reper de stabilitate.În această accepţiune de idei,căsătoria şi familia se constituie ca aşezăminte şi structuri majore ale existenţe.

Societatea tradiţională impune individului, ca o cale de integrare în comunitate, dar şi de împlinire individuală, întemeierea unei familii.
Din pacate,din cauza crizei morale şi materiale de astăzi, modelul familiei tradiţionale este considerat de unii ca fiind învechit sau perimat.

Modelul familiei tradiţionale este adoptat sau respins în funcţie de propria experienţă de formare sau de spiritul epocii. În această lume plină de greutăţi, familia trebuie sa fie  cea care prin înţelegere, încredere, respect şi iubire reciprocă  le depăşeste, ea fiind totodată, unul dintre lucrurile de pe această lume, pentru care viaţa capătă un sens, un lucru pentru care merită să mori şi să trăieşti în acelaşi timp, ceva plin de mister, ceva ce întruchipează binele, şi de asemenea, modul şi locul în care copiii regăsesc atât stăpânirea de sine, cât şi încrederea şi respectul în propria persoană. Familia este unul din factorii care se preocupă de educaţia omului, având influenţă deosebit de adâncă asupra copiilor, marcând dezvoltarea fizică, intelectuală, morală şi estetică a acestora.

 

redacţia

Lasati un comentariu