Ienei ii pune la punct pe unguri in conflictul fotbalistic

• publicat la: 17 ianuarie 2013
Ienei ii pune la punct pe unguri in conflictul fotbalistic

Emeric Ienei fostul mare antrenor român, a intervenit in conflictul fotbalistic iscat dupa ce FIFA a suspendat terenul Ungariei pentru partida cu România.

Antrenorul care a adus Cupa Campionilor Europeni in curtea Stelei le-a transmis maghiarilor ca nu au motive să se lamenteze deoarece sunt vinovati.

„Nu vreau să vă supăr, dar la meciul cu Israel ati comis o greseala uriaşă. Cu totii ati gresit, incepand de la oficiali până la suporteri! Intr-o lume civilizata astfel de lucruri nu exista, ba dimpotiva, se lupta impotriva lor. E trist ce s-a intâmplat, dar astfel de lucruri se mai petrec si cu rromii din Romania”, a spus Ienei in presa maghiara.

De asemenea, Ienei a reactionat dupa ce maghiarii au acuzat ca Steaua a fost iertata pentru bannerul afisat de suporteri la meciul cu Ujpest.

„UEFA a sanctionat atunci Steaua cu o decizie drastica, dar care a fost corecta! Asa se procedează! Trebuie sa prevenim ca un grup de oameni sa distruga spectacolul! FIFA si UEFA nu se joaca, asa ca nu trebuie sa va mai plangeti”, le-a mai spus Ienei ungurilor.

Comisia de Disciplina a FIFA a suspendat terenul Ungariei pentru un meci, astfel ca partida cu România, programata la 22 martie, se va disputa cu portile inchise.

FIFA a luat aceasta decizie ca urmare a comportamentului rasist pe care fanii maghiari l-au avut in timpul meciului amical cu Israel.

Ungurii vor plati si o amenda in valoare de 40 de mii de franci elvetieni.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu