Lider UDMR din Harghita ameninţă cu violenţe similare cu cele din Irlanda de Nord

• publicat la: 11 January 2013
Lider UDMR din Harghita ameninţă cu violenţe similare cu cele din Irlanda de Nord

Foarte periculos ce face preşedintele CJ Harghita pe blogul sau, ameninţându-ne cu o situaţie similară celei din Belfast pentru că i s-a interzis arborarea drapelului Ungariei pe instituţiile statului român.

Există o lege şi există un stat de drept, iar lucrurile care îl deranjează pe politicianul maghiar sunt prevederi normale ale statului naţional unitar român care trebuie respectate de către toată lumea. Apelul la violenţă şi comparaţiile nefericite cu zone de conflict, aşa cum a procedat Borboly Csaba, reprezintă un gest iresponsabil şi chiar o ameninţare la adresa securităţii naţionale, aşadar a tuturor cetăţenilor români, indiferent de etnie.

Pentru a înţelege mai bine focul cu care se joacă preşedintele CJ Harghita, iată o imagine din Belfastul ultimelor zile, altfel spus iată cu ce ne ameninţă Borboly Csaba:

 

sursa frontpress

comentarii

de emil la 11 January 2013 - 16:55

din 1990 sunt oameni care spun ca liderii rmdiszno sapa la radacina statului roman! e clar ca astia (liderii rmdiszno)nu se linistesc si ca, atunci cand vor considera necesar, vor declansa o actiune de inlaturare a administratiei romanesti din zona! problema e cu alegatorii rmdszamar, care ii voteaza pe acesti lideri. s-ar putea oare sa fie nevoie sa identificam rmdszamar cu o organizatie terorista si sa arestam nu numai pe lideri, ci si pe membrii acesteia? in acest caz, mai bine sa li se poata retrage individual, cetatenia iar apoi sa nu li se permita, tot individual, accesul pe teritoriul Romaniei.

declaratia asta e o alta proba de provocare: adica daca nu ne lasati sa arboram ilegal drapelul unguresc, gata, facem ca la Belfast? se poate intelege ca rmdiszno este asemanatoare IRA? pai daca e asa, atunci rmdiszno trebuie trecuta pe lista organizatiilor teroriste! ce asteapta SRI?
daca aceasta provocare i se pare cuiva decenta, iar reactia la ea lipsita de decenta, astept comentariile lui tectoniq/ qua/ uncretindebil / ioiii /aflaca/ probabil/penibil / jena etc = postac legelista (acelasi “reformator” anarhisto-nihilist care tot bombardeaza site-ul cu ideile lui despre competenta adminstratiei locale).

de Horia Mărieș la 12 January 2013 - 01:12

Există o lege, LEGEA nr. 75 din 16 iulie 1994 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României de către autorităţile şi instituţiile publice.

Această lege prevede la Art. 7. – Drapelele altor state se pot arbora pe teritoriul României numai împreună cu drapelul naţional şi numai cu prilejul vizitelor cu caracter oficial de stat, al unor festivităţi şi reuniuni internaţionale, pe clădiri oficiale şi în locuri publice stabilite cu respectarea prevederilor prezentei legi. Arborarea drapelului României la manifestările care se desfăşoară sub egida organizaţiilor internaţionale se face potrivit reglementărilor şi uzanţelor internaţionale. În locurile în care se arborează drapelul României poate fi arborat şi drapelul Consiliului Europei.

Mai există și o altă lege numită Legea nr. 215/2001 a administraţiei publice locale. Aceasta, la ART. 103 alin (2) stipulează: (2) Preşedintele consiliului judeţean asigură respectarea prevederilor Constituţiei, punerea în aplicare a legilor, a decretelor Preşedintelui României, a hotărârilor şi ordonanţelor Guvernului, a hotărârilor consiliului judeţean, precum şi a altor acte normative. Iar din Art. 128 al Legii nr. 215/2001 rezultă că … presedintii … consiliilor judetene, răspund, după caz, contravențional, administrativ, civil sau penal pentru faptele săvârșite în exercitarea atribuțiilor ce le revin, în condițiile legii.

Individul numit Borboly Csaba (care zice pe blog că Gyergyótekerőpatakon születtem 1974. aug. 8-án, gyermekkoromat Gyergyócsomafalván töltöttem) nu vrea să respecte prevederile Art. 7 din LEGEA nr. 75 din 16 iulie 1994 privind arborarea drapelului României, inseamna că se află în conflict fățiș cu preverile ART. 103 alin (2) din Legea nr. 215/2001 a administraţiei publice locale deci trebuie să răspundă cf. Art. 128 din Legea nr. 215/2001 dupa caz, contraventional, administrativ, civil sau penal pentru faptele savarsite în exercitarea atributiilor ce îi revin, in conditiile legii.

Sau dacă nu, să se ducă exact la dreaqu, adică individul numit Borboly Csaba să se ducă să facă pe nebunul exact pe unde vrea el, dar nu în România.

Am verificat pe blogul insipidului, este exact cum se scrie in articol, asta ca sa n-avem si alte vorbe.

Rövid hír a prefektus úr figyelmébe
[2013.01.08. 22:45:19]
Belfastban már ötödik napja tombol az erőszak. Gyújtogatások vannak, 50 rendőr megsérült, 70 embert letartóztattak. Az ok egy zászló. (http://www.evz.ro/detalii/stiri/belfast-politistii-folosesc-tunuri-de-apa-contra-manifestantilor-in-a-cincea-noapte-de-v-1018.html)
Ha egy etnikai, vallási közösséget szájba rúgnak, annak mindig rossz vége van, azon mindenki veszít.
Ha egy közösségnek egy szimbólum, egy zászló fontos, ha ahhoz ragaszkodik, azt tudomásul kell venni.

de ignacio la 12 January 2013 - 04:41

din 1990 rmdsz diszno sapa la radacina statului roman.
din 1990 usl,pdl si udmr sapa la buzunarul statului roman. acolo doare putin mai tare.

de Parerea mea la 12 January 2013 - 10:24

Dorinta de a arbora drapelul Maghiar, de a transforma numele localitatilor, de a nega ca statul roman te-a educat pe banii nostrii(altfel erai maimuta), doseste de rautate, invidie si frustrare. In multe cazuri si noi Romani, ne pierdem mandria de Roman, dar acesti concetateni (unii) se nasc din pantece frustrate si mor tot pe aceste taramuri si ei frustrati toata viata, neinvatand limba Romana (prosti – unii) neputand cu 80% din populatie sa vorbeasca fara sa fie rusinati de propriile buze.
Cred – Vreau sa cred: Majoritatea totusi sau integrat si-si duc traiul la fel ca vecinul Roman sau Svab.
Este o palma de oameni, oameni care de regula au putere(politica) si vor sa si-o pastreze, cu orice pret dar fara proiecte constructive si ei acesti manipulatori, apeleaza la asa zisa glanda sensibila a confratilor. Fluturand drapele, istori, minciuni si adevaruri pentru a manipula, doar pentru a manipula prostimea.

Trist este ca le merge. Acestia nu se prind si se alatura manipulatorilor usor, vazan sange in fata ochilor(ca doar nu or fi cu gandul la eden).
Dumnezeu sa le imbuneze viata tuturor acelor frustrati care dimineata se trezesc suparati ca Romania e unita, ca Romania e indivizibila.

Lasati un comentariu